10 Filem Yang Patut Dicalonkan Untuk Oscar, Menurut Reddit


Walaupun sukar untuk dipercayai, musim anugerah yang akan datang semakin hampir, dengan banyak filem rumah seni berprestij seperti Babylon si paus Dan juga Amsterdam Mereka membuat pusingan mereka di festival filem sambil bersiap sedia untuk musim sejuk dan Anugerah Akademi 2023.


Walaupun Akademi sering menganugerahkan pelakon dan pelakon yang layak untuk kerja mereka, mereka jauh daripada mempunyai rekod prestasi yang kukuh. Beberapa peminat filem di Reddit telah menunjukkan rancangan tertentu yang diabaikan secara skandal oleh Oscar.

Paparan hari ini

Nicholas Cage – babi (2021)

Redditor TheCosmicFailure Menghantar Cinta Ke Arah Nicolas Cage Untuk Persembahannya Dalam Filem 2021 Babi. Mereka meraikan ‘Persembahan yang begitu halus dan ringkas sebelum ini [Cage], “secara khusus memuji” monolognya di restoran tentang cara kita membiarkan orang menentukan siapa kita dan kita tidak mempunyai banyak masa untuk melakukan perkara yang kita suka. Ia sepatutnya menjadi detik Oscarnya. Saya benar-benar menangis pada akhirnya.”

Babi Ia dalam banyak cara kembali kepada pelakon Cage, yang membawa pulang Oscar terakhirnya lebih dua dekad lalu untuk peranannya dalam Meninggalkan Las Vegas. Ramai pakar industri menjangkakan beliau sekurang-kurangnya menerima pencalonan BabiWalau bagaimanapun, filem itu sama sekali tidak diendahkan oleh pihak Akademi, yang mengecewakan ramai peminat.

Lupita Nyong’o – Kami (2019)

Redditor Stepjam mempunyai beberapa kata yang kuat untuk akademi mengenai kekurangan minat mereka terhadap apa yang mereka fikirkan sebagai persembahan seram yang sangat baik. Mereka menulis, “Hakikat bahawa Lupita Nyong’o tidak dicalonkan untuk Pelakon Wanita Terbaik untuknya kita Dia seorang penjenayah yang lantang bersuara,” dia menjelaskan bahawa pelakon itu “memberikan persembahan yang tepat kepada dua watak.”

kita Ia adalah filem cereka kedua yang diarahkan oleh pengarah seram terkenal Jordan Peele, yang, walaupun pembikinan filem dan persembahannya yang hebat, diabaikan sepenuhnya oleh Akademi. Ini membicarakan masalah yang lebih besar dengan genre filem, terutamanya seram, yang sering diabaikan dalam musim anugerah. Manakala filem Peele sebelum ini Keluar Dia dapat memecahkan corak ini, dan dia bukan penggantinya.

Amy Adams – Akses (2016)

Seorang peminat filem di bawah Yuna123uk percaya seorang aktres telah diabaikan secara skandal dalam musim anugerah 2016. Membincangkan rancangan mana yang layak dicalonkan, mereka menulis, “Amy Adams – Ketibaan. Dia hebat dalam filem itu.”

Ketibaan Ia menampilkan persembahan utama yang cemerlang oleh Adams dan plot twist yang membunuh yang tidak dijangka penonton. Walaupun filem itu memperoleh lapan pencalonan Anugerah Akademi dan walaupun memenangi beberapa lagi untuk peranannya, Adams tidak menerima anugerah Oscar pada 2016, menambah senarai kritikan yang semakin meningkat terhadap pelakon berbakat itu.

Sean Astin – The Return of the King (2003)

Pengguna Reddit Lazy_Ad_6232 menulis, “Seluruh pelakon LOTR sangat mengagumkan. Tetapi jika anda bertanya kepada saya, Sean Astin sepatutnya sekurang-kurangnya telah dicalonkan. kembalinya raja. Pengabdiannya kepada Frodo adalah salah satu sorotan filem itu, dan ia membuatkan semua orang menangis apabila dia mula membawanya ke atas gunung.

Gambaran Sean Astin tentang Samwise Gamgee, salah seorang Hobbit yang menyelamatkan Fellowship, agak diabaikan dalam arena anugerah. Sementara Tuan cincin Francais itu dapat merapatkan jurang antara akademi dan genre fantasi, dengan kembalinya raja Ia memenangi Gambar Terbaik bersama sepuluh anugerah lain, namun pelakon tidak diendahkan.

Issai Morales – La Pampa (1987)

Redditor Square_Mycologist475 menulis bahawa “Isai Morales sepatutnya memenangi Pelakon Pembantu Wanita Terbaik pada tahun itu.” [1987] sama sekali! tiada bamba Ia adalah salah satu filem kegemaran saya sepanjang zaman. Ia adalah klasik di rumah saya (pasti dipandang rendah).”

Walaupun Morales dipuji kerana peranannya sebagai Roberto Morales, abang kepada Richie Fallen, dia tidak menerima sebarang pencalonan Oscar untuk persembahannya, begitu juga. tiada bamba Tiada pencalonan diterima daripada Akademi. Memandangkan ia telah menerima beberapa anugerah lain, ramai yang percaya bahawa filem itu telah diabaikan secara tidak adil.

Adam Sandler – Batu Permata Belum Dipotong (2019)

Any-Low9727 dengan penuh semangat menyatakan pendapat umum peminat filem selepas penghinaan yang mengejutkan untuk Oscar 2020. “Adam Sandler telah dirompak kerana PERMATA YANG TIDAK DIPOTONG“Mereka menulis selepas SNL Tawas itu dicalonkan untuk peranannya dalam filem komedi jenayah.

Sandler terkenal terutamanya dengan peranan komedinya, dan telah menjadi bualan ramai pengkritik filem selepas peranan dramatiknya Batu permata yang belum dipotong. Walaupun dia muncul dalam jangkaan kebanyakan pengkritik untuk pencalonan Oscar, Akademi memilih untuk tidak memasukkannya dalam pilihan mereka, menimbulkan kemarahan ramai peminat setia Sandler.

Mel Gibson – Signs (2002)

ColdPressedSteak menyatakan pendapat mereka yang mungkin tidak popular mengenai filem yang digemari dan pelakon utamanya yang sejak itu menjadi tokoh yang agak kontroversi. “Saya rasa pencalonan Mel Gibson untuk . sepatutnya dipertimbangkan tanda-tanda,Mereka menulis tentang persembahannya dalam filem 2002 M. Night Shyamalan.

Tanda-tanda Ia sentiasa dianggap sebagai salah satu filem terbaik dalam filemografi Shyamalan, sebahagiannya disebabkan oleh persembahan menarik Gibson di dalamnya. Redditors lain menyertai untuk mengalu-alukan Gibson ke adegan ruang makan yang tidak dapat dilupakan filem itu, yang mereka percaya sepatutnya cukup untuk memberinya anggukan di Oscar tahun itu.

Jamie Foxx – Django Tidak Dirantai (2012)

Redditor SirToaster8 percaya bahawa “Jamie Foxx masuk django” Ia adalah persembahan yang layak untuk pencalonan Anugerah Akademi. Mereka juga meluahkan rasa tidak senang mereka bahawa seorang pelakon berkalibernya telah menerima beberapa peranan lain dalam filem yang kurang dikenali: “Saya terfikir bahawa lelaki ini adalah Electro.”

bagaimanapun Buka kunci Django Ia adalah salah satu filem Foxx yang paling berjaya di box office seluruh dunia, dan walaupun Jamie Foxx menerima beberapa pencalonan, Jamie Foxx tidak menerima anugerah Oscar untuk filem itu. Walau bagaimanapun, pelakon itu telah mencipta sejarah di Oscar, setelah dicalonkan untuk Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik dan Pelakon Lelaki Terbaik pada tahun 2005 untuk karyanya dalam filem, sebelah Dan juga Rasukterus menang lepas.

Tony Collette – keturunan (2018)

Pengguna Reddit Calhalen adalah salah seorang daripada ramai peminat seram yang percaya “Toni Collette masuk keturunan” Sekurang-kurangnya dia layak dicalonkan. Mereka menulis, “Saya tidak peduli [the] Oscars memang garang tetapi mereka tidak mendapatnya [nominated] Untuk ini.”

Meskipun turun temurun Terbukti sebagai filem yang digemari, filem itu terlepas pandang pada Anugerah Akademi tahun itu, di mana persembahan Toni Collette yang sangat dipuji sama sekali diabaikan oleh pengundi. Ramai peminat pawagam tersinggung dengan peristiwa ini, dan menyeru Akademi untuk sekali lagi mengabaikan filem genre yang layak.

Tom Hanks – Jalan Menuju Kebinasaan (2002)

Lazy_Ad_6232 Memuji Persembahan Tom Hanks dalam Drama Jenayah Sam Mendes 2002 Jalan menuju kebinasaan: “Sehingga filem ini keluar, saya tidak fikir sesiapa akan menyangka dia boleh melakonkan watak pembunuh upahan, tetapi dia melakukannya dan ia adalah hebat. Chemistry antara dia dan pelakon yang memainkan anak sulungnya sangat sempurna.”

Sebagai salah seorang pelakon Hollywood terbaik era moden, Hanks telah muncul dalam banyak peranan yang diabaikan oleh Akademi, dengan Jalan menuju kebinasaan Buat hanya satu daripada itu. Bagaimanapun, pelakon itu telah menang dua kali Philadelphia Dan juga gumpalan hutansebagai tambahan kepada empat pencalonannya yang lain, berkemungkinan menghalang peminatnya daripada menjadi terlalu marah kerana sesekali diselia oleh pihak Akademi.

Seterusnya: Setiap pelakon Batman, disenaraikan mengikut box office purata francaisSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *