2 November 2022 Petua dan jawapan


Wordle puzzle pada 2 November juga mengandungi dua vokal yang boleh diselesaikan menggunakan mod keras Wordle, pembayang berkaitan dan beberapa perkataan strategi.


2 November perkataan Jawapannya hampir sama dengan penyelesaian semalam kerana ia menggunakan banyak aksara yang sama, walaupun dalam susunan yang berbeza. Sama seperti semalam perkataan Teka-teki, pemain akan dapat menyelesaikan jawapan hari ini jika mereka menggunakan perkataan dengan berbilang vokal dalam beberapa percubaan pertama. Walaupun kata-kata ini akan dapat mengenal pasti beberapa vokal, mengetahui kedudukan yang betul bagi vokal ini adalah kunci kepada penyelesaian hari ini perkataan misteri. Walaupun strategi ini digunakan dengan kebanyakan pemain, namun, jika sesetengah pemain memilih untuk menjimatkan masa dan menggunakan pembayang sebaliknya, mereka boleh menggunakan beberapa panduan yang berkaitan di bawah.

Paparan hari ini

Menggunakan pembayang yang serupa dengan petunjuk yang terdapat dalam permainan perbendaharaan kata lain, seperti teka silang kata dan permainan papan, telah menjadi kebiasaan untuk menyelesaikan masalah setiap hari. perkataan teka-teki. Petua ini memberi pemain peluang yang lebih baik untuk menyelesaikan jawapan tanpa menipu secara langsung. Walau bagaimanapun, walaupun penggunaan pembayang tidak disukai oleh veteran perkataan Pemain, sesetengah pemain hanya boleh meluangkan masa mereka dengan pendekatan strategik. Jadi, berikut adalah beberapa petua yang memberikan gambaran yang adil tentang hari itu perkataan Jawapan yang tidak merosakkan penyelesaian.

 • Petunjuk 1: Sinonim tidak cekap
 • Petunjuk 2: tidak cekap
 • Petua 3: Dia benar-benar ___ di catur.

Topik Berkaitan: Cara Menyelesaikan Teka-teki Wordle (Petua & Strategi)


Jawapan Wordle hari ini (2 November #501)

2 November perkataan Jawapannya ialah Bodoh.

Seperti jawapan semalam, pemain akan mendapati ia berguna untuk menyelesaikan teka-teki hari ini menggunakan perkataankeadaan yang sukar. Mod ini membolehkan pemain menggunakan aksara yang disahkan sebelum ini ditemui di tempat yang berbeza, memaksa pemain menggunakan perkataan yang mengandungi huruf di tempat yang sama. Walaupun proses ini mengambil masa lebih lama, kemahiran yang dibangunkan menggunakan mod ini juga boleh digunakan dalam mod biasa. Malangnya, ini menghalang pemain daripada menggunakan perkataan rawak, dan ini sering membawa kepada percubaan yang sia-sia oleh pemain.

Sama seperti semalam perkataan Misteri, kata pembukaan kami, “SPINE”, mendedahkan peletakan empat huruf yang salah. tetapi sejak perkataan Tidak mengulangi jawapan selama dua hari berturut-turut, ternyata jawapannya bukan “Penny”. Namun, selepas menggunakan perkataan PINTS, kami dapat mengesan kedudukan huruf terakhir yang tidak betul pada hari tersebut perkataan Jawab. Akhirnya, setelah mengetahui kewujudan lima watak itu, mudah untuk diselesaikan hari ini perkataan Jawab menggunakan perkataan INEPT kerana ia adalah satu-satunya jawapan yang sesuai hari ini perkataan Grid.

Seterusnya: Jawapan Wordle hari ini: Semua perkataan untuk 2022 (dikemas kini setiap hari)

 • pangkalan data Wordle

  perkataan

  Tarikh keluaran asal:
  2021-10-01

  pemaju:
  Josh Wardle

  Jenis:
  misteri

  satu program:
  komputer

  ESRB:
  eSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *