Adakah 5G akan dilancarkan pada 1 Oktober di India? Inilah yang kami tahu


Semua orang di India sedang menunggu pelancaran rangkaian 5G. Walaupun India bukan negara pertama yang melancarkan 5G, India dijangka menjadi yang terpantas untuk mencapai liputan nasional bagi rangkaian 5G. Terdapat banyak perbincangan mengenai pelancaran rangkaian 5G pada 1 Oktober 2022. Kemungkinan besar, Airtel atau Jio atau kedua-duanya akan menjadi orang yang akan melancarkan 5G pada Oktober 2022. Jio dan Airtel bersedia untuk melancarkan 5G, dan hanya masa yang singkat bagi India untuk mendapatkan rangkaian komersial pertamanya 5G.

Jadi mengapa ramai orang bercakap tentang pelancaran rangkaian 5G pada 1 Oktober sedangkan pengendali mahupun kerajaan tidak mengumumkannya? Ramai yang percaya bahawa Perdana Menteri Narendra Modi, yang akan membuka Persidangan Mudah Alih India (IMC) 2022, juga akan mengumumkan pelancaran perkhidmatan 5G.

Nah, nampaknya agak mungkin tetapi juga tidak mungkin pada masa yang sama. Tiada apa yang boleh dikatakan dengan pasti sekarang. Tetapi, ya, 5G sebenarnya akan dilancarkan di India pada Oktober 2022. Pelancaran mungkin ditangguhkan kerana isu yang mungkin timbul selepas kebimbangan yang dibangkitkan oleh Direktorat Jeneral Penerbangan Awam (DGCA) tentang penggunaan jalur C untuk perkhidmatan 5G . Untuk mengetahui lebih lanjut tentang isu C-band 5G, cuma klik di sini.

Pelancaran boleh dilakukan pada bila-bila masa pada bulan Oktober. Tetapi anda tidak perlu terlalu teruja kerana ia hanya akan berlaku di bandar terpilih di negara ini. Selain itu, jika anda tidak mempunyai telefon 5G, pelancaran itu tidak akan berguna kepada anda serta-merta. Walau bagaimanapun, ya, kami ingin melihat pelancaran rangkaian 5G di India pada 1 Oktober 2022. Lebih cepat, lebih meriah, kerana kami akan dapat melihat betapa pantasnya India dalam senario dunia sebenar.

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *