Adakah anda akan mengorbankan grafik Xbox Series X untuk menjimatkan kuasa? Microsoft ingin tahu


Microsoft mungkin memberi pemilik Xbox Series S/X peluang untuk mengorbankan beberapa ciri terbaik konsol, untuk menjimatkan sedikit wang pada bil tenaga dan mengurangkan pelepasan.

Dalam tinjauan yang kini tersedia dalam apl Xbox (perisik oleh Windows Central), syarikat itu meninjau pengguna tentang kesanggupan mereka untuk mengorbankan ciri grafik seperti kadar bingkai, resolusi, kesan visual dan prestasi GPU.

Jauh sekali daripada mengesahkan bahawa Microsoft akan memperkenalkan ciri penjimatan tenaga baharu ini, tetapi ia menunjukkan bahawa syarikat itu sekurang-kurangnya mempertimbangkan untuk memberi pemain pilihan, memandangkan ramai yang akan sangat mengambil berat tentang bil tenaga mereka dan syarikat itu sendiri telah ikrar neutral karbon untuk hidup sesuai dengan saya.

Tinjauan itu bertanya kepada pengguna betapa bimbang mereka tentang berapa banyak kuasa yang mereka gunakan semasa bermain dan perasaan mereka tentang ciri dalam permainan yang boleh meningkatkan tetapan untuk menjimatkan kuasa.

Tinjauan itu juga meminta pengguna menilai respons mereka terhadap kenyataan seperti “Saya bimbang menghidupkan ciri penjimatan kuasa boleh memberi kesan negatif kepada pengalaman permainan saya” dan sama ada mempunyai tetapan penjimatan kuasa pilihan akan menjejaskan sama ada mereka membeli permainan atau tidak.

Imbasan Penjimatan Kuasa Xbox
Kredit imej: Windows Central.

Walaupun tetapan simpan langganan secara teori adalah idea yang baik, dalam beberapa cara tetapan penjimatan kuasa akan kembali pada kemajuan daripada generasi baharu konsol Xbox, terutamanya jika ciri seperti kadar bingkai dan resolusi berada pada blok.

Adakah anda sanggup menurunkan prestasi grafik dalam sesetengah permainan untuk menjimatkan sedikit bil tenaga anda? Atau adakah anda lebih suka catuan penggunaan konsol itu sendiri dan mengurangkan masa bermain anda? Atau adakah anda akan berkongsi minat anda untuk bermain permainan, menikmatinya sepenuhnya dan hidup dengan akibatnya apabila bil tenaga mendarat pada keset anda?

Adakah anda pernah memikirkan perubahan iklim apabila anda bermain Siri X selama beberapa jam permainan 4K HDR pada 60fps? Beritahu kami pendapat anda @trustedreviews di Twitter.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *