Adakah Apple iPad 10 menyokong Pengurus Peringkat?


Sebagai sebahagian daripada iPadOS 16, Apple memperkenalkan ciri Pengurus Peringkat yang mudah digunakan. Ini membolehkan pengguna dengan iPad terbaharu tertentu menggunakan berbilang apl boleh saiz semula secara serentak, membawa berbilang tugas ke peringkat seterusnya. Ia juga membawa model yang serasi lebih dekat untuk menjadi alternatif komputer riba. Jika anda bercadang untuk membeli iPad 10, yang merupakan iPad peringkat permulaan terkini di pasaran, anda mungkin tertanya-tanya sama ada ia turut menyokong Pengurus Peringkat. Berikut ialah semua yang anda perlu tahu tentang tawaran berfaedah ini dan ketersediaannya.

iPad 10 tiada Pengurus Peringkat

Pengurus Fasa pada iPadOS 16.

Malangnya, ciri ini hanya disokong pada iPad Air 5 dan beberapa model iPad Pro terbaharu. Jadi, jika anda bercadang untuk menggunakan Pengurus Peringkat, jangan beli iPad 10. iPad 10 hanya menyokong ciri berbilang tugas iPadOS tradisional, termasuk Paparan Pisah, main balik video Picture-in-Picture (PiP) dan Slide Over. Walaupun ramai orang mendapati tawaran ini mencukupi, masih memalukan bahawa iPad 10 terlepas keupayaan mengubah saiz tetingkap aplikasi lanjutan.

Anda masih akan mendapat banyak perkara baharu dengan iPad 10 (2022). Yang terbesar ialah reka bentuk moden serba baharu, yang pertama yang pernah dilihat oleh model ini dalam beberapa tahun. Tablet peringkat permulaan kini mempunyai tepi rata dan bucu skrin bulat. Jangan biarkan tepi rata menipu anda—iPad 10 masih tidak menyokong Apple Pencil 2. Sebaliknya, anda harus menggunakan dongle untuk memasangkan Apple Pencil 1 anda dengan port USB Type-C yang dikemas kini.

Dari segi prestasi, iPad ini memuatkan cip A14 Bionic yang terdapat dalam siri iPhone 12 (2020), itulah sebabnya iPad 10 tidak menyokong Pengurus Peringkat. Apple mengehadkan alat iPadOS ini kepada pemproses yang lebih berkuasa. Akhirnya, model tertentu ini tidak memenuhi keperluan pengguna. Ia kebanyakannya untuk mereka yang mencari peranti mengambil nota ringan atau hab penstriman media.

    Apple iPad 10

    iPad 10 menawarkan baik pulih casis lengkap dan menawarkan empat warna berani. Ia memuatkan cip A14 Bionic dan menyokong Apple Pencil 1.

Merancang untuk membeli iPad 10, atau adakah kekurangan Pengurus Peringkat menyokong perjanjian itu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *