Adobe mula mengecas untuk warna Pantone


Kerana pertukaran lesen antara Adobe dan Pantone Pilihan aplikasinya seperti Photoshop, Illustrator dan InDesign tidak akan menyokong akses kepada warna Pantone percuma. Gesa pengguna yang ingin mengakses pelbagai jenis warna pantone Untuk melanggan pakej lesen Adobe baharu pada $15 sebulan atau $90 setahun.

Adobe mengumumkan tahun lepas bahawa ia akan mengeluarkan peranti Pantone.buku warna“dari programnya tetapi berkata dia akan berusaha”Penyelesaian alternatifMenurut Pantone, perpustakaan warna Pantone tidak dikemas kini dalam aplikasi Adobe untuk beberapa lama dan benar-benar tidak tepat.

Warna Adobe Pantone

“Perpustakaan warna Pantone dalam Creative Cloud hari ini amat ketinggalan zaman dan kehilangan beratus-ratus warna Pantone baharu. Bersama-sama, Pantone dan Adobe memutuskan untuk mengalih keluar perpustakaan lama dan bersama-sama memfokuskan pada pengalaman dalam apl yang dipertingkatkan yang memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada pengguna kami.”

“Diiktiraf secara global sebagai sumber utama kepakaran warna, Institut Warna Pantone menyediakan pandangan dan penyelesaian warna; bekerjasama dengan pelanggan kami untuk menangani cabaran warna secara strategik dan membangunkan pendekatan warna dan reka bentuk selaras dengan visi jenama mereka. Pakar warna kami melayani pelanggan di seluruh dunia, menyentuh setiap disiplin kreatif Dan setiap peringkat pasaran. Buka kunci 15,000+ warna Pantone menggunakan data digital dan bawa visi anda kepada semua orang dalam aliran kerja anda. Dikuasakan oleh Pantone Connect.”

Sambungan Pantone

Ashley Steele, Naib Presiden Kanan Pemasaran, Strategi dan Perkongsian Global untuk Media Digital di Adobe menerangkan:

Seperti yang kami kongsikan pada bulan Jun, Pantone telah memutuskan untuk menukar model perniagaannya. Beberapa Buku Warna Pantone yang dipramuat dalam Adobe Photoshop, Illustrator dan InDesign akan dihentikan secara berperingkat daripada kemas kini perisian akan datang pada Ogos 2022. Untuk mengakses koleksi penuh Buku Warna Pantone, Pantone kini memerlukan pelanggan membeli lesen premium melalui Pantone Connect dan memasang pemalam menggunakan Adobe Exchange.

Kami sedang mencari cara untuk mengurangkan kesan kepada pelanggan kami. Sementara itu, pelanggan juga boleh mengakses sehingga 14 buku warna yang luas dengan langganan Creative Cloud.”

Sumber: Kotaku: Pantone

Difailkan di bawah: Berita Reka Bentuk, Berita Teratas
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *