Akhirnya, Vhagar menjadikan impian Balerion kami menjadi kenyataan (dan kemudian beberapa)


Amaran: Spoiler untuk House of the Dragon Episod 6 – “Puteri dan Permaisuri” – dan episod akan datangVhagar akhirnya muncul Rumah Naga Episod 6 Naga Terhebat di Westeros menjadikan impian Balerion menjadi kenyataan. Rumah Naga Lompat ke hadapan 10 tahun sehingga pertelingkahan antara Puteri Rhinera Targaryen (Emma Darcy) dan Queen Aliscent Hightower (Olivia Cooke) menjadi tidak dapat diselesaikan. Puteri dan Ratu kini ibu kepada tiga orang anak masing-masing, dan Aliscent bimbang masa Rhinera akan mendesak tuntutannya sebagai pewaris Takhta Besi semakin hampir, kerana bapanya, King Viserys (Paddy Considine) semakin sihat. Sementara itu, di seberang laut yang sempit, Laina Villarion (Nana Blundell) juga seorang ibu, isteri Putera Damon Targaryen (Matt Smith), penunggang naga selepas dia mendakwa Vagar adalah tunggangannya.

Paparan hari ini

Vhagar ialah naga tertua, terbesar dan paling berkuasa di dunia Rumah Nagamemerah. Vhagar ialah mangsa terakhir daripada tiga naga yang dimiliki oleh Aegon the Conqueror ketika dia menyatukan Tujuh Kerajaan satu abad yang lalu. Semasa pencerobohan Aegon, kakaknya Queen Visinia menunggang Vhagar, sambil mengetuai naga yang lebih besar dan lebih berkuasa, Balerion the Black Dread. Sebelum Laina menuntutnya, bekas kesatrianya ialah Putera Bailon Targaryen semasa pemerintahan pendahulu Viserys, Raja Gehaerys I. Rumah Naga Dalam episod kedua, Laena (Nova Foueillis-Mose) yang berusia 12 tahun memberitahu Raja Viserys bahawa Vhagar telah membuat sarang pada Driftmark dan lagu naganya sering didengari. Ini membayangkan bahawa Laena akan menjadi kesatria Vhagar seterusnya, yang merupakan salah satu acara utama, bersama dengan perkahwinan Laena dengan Daemon dan dua anak perempuan mereka, yang berlaku semasa Rumah Naga10 tahun hilang.

Topik Berkaitan: Apa yang Berlaku dalam Lonjakan Masa 10 Tahun Dragon House

Dengan Balerion yang telah lama mati – tengkorak besarnya yang sering dilihat di dalam kubur di bawah Red Keep in King’s Landing – Vhagar ialah makhluk yang paling hebat untuk bernafas dengan api. Rumah Naga. Saiz dan kekuatan Vhagar lebih kerdil daripada naga lain yang dilihat dalam siri ini setakat ini, seperti Daemon’s Caraxes, Rhaenyra’s Syrax dan Ser Laenor Velaryon (John Mcmillan) Seasmoke. Vhagar juga dipercayai lebih besar daripada Drogon, yang tertua dan terakhir yang terselamat daripada tiga naga Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Permainan takhta. Selain daripada, Rumah NagaKesan visual yang dipertingkatkan telah menjadikan Vhagar lebih mengagumkan. Vhagar kelihatan hebat dan lebih ekspresif dengan lebih personaliti berbanding naga lain yang dilihat setakat ini. Vhagar berada sedekat mungkin dengan penonton untuk melihat Balerion the Black Dread beraksi.


Vhagar Killing Laena Velaryon ialah adegan naga yang tidak dapat dilakukan oleh GoT

Salah satu detik paling mengejutkan dalam Rumah Naga Episod 6 Laena membunuh diri dengan mengarahkan Vhagar membakarnya dengan api naga. Lina memilih untuk mati kerana gagal bersalin Seperti penunggang naga. Vhagar pada mulanya teragak-agak, dan adegan pedih dan menakutkan itu berkesan menyampaikan bahawa Vhagar lebih daripada haiwan, binatang, atau senjata. Dia adalah seekor naga gergasi, makhluk yang bijak dan beremosi yang mempunyai hubungan yang tidak dapat digambarkan dengan Laina, penunggangnya. Vhagar akhirnya melakukan apa yang diperintahkan oleh Laena kerana dia nampaknya memahami apa yang Puan Velaryon mahu dan mengapa, dan itu adalah detik yang kuat antara mereka.

Permainan takhta Saya mencuba momen sedemikian dalam siri akhir yang tidak begitu berhasil. Selepas Jon Snow (Kit Harrington) membunuh Daenerys, Drogon yang terkejut membawa mayat “ibunya” dan menerbangkannya ke Essus. Walaupun niatnya jelas, pelaksanaan masa itu agak hilang, dengan cara yang sama seperti ramai yang Permainan takhtaSaya berasa tergesa-gesa pada musim lalu. Drogon dan adik-beradiknya, Raigal dan Vizirion, tidak pernah menunjukkan tahap personaliti dan kecerdasan yang sama seperti yang ditunjukkan Fajar dalam keengganan emosinya untuk membakar Laena dalam dirinya. Rumah Naga.

Apa yang berlaku kepada Vhagar selepas kematian Laena: Masa depan HOTD dijelaskan

Amaran: SPOILER untuk Episod Api dan Darah dan Rumah Naga Masa DepanBunuh diri Laena Velaryon adalah pengubah permainan untuk Vhagar, kerana Naga Perkasa tidak akan lama tanpa penumpang. Rumah Naga. Penunggang Vhagar seterusnya ditetapkan untuk menjadi Putera Aemond Targaryen (Leo Ashton), yang tidak mempunyai naga untuk menamakan dirinya apabila dia diperkenalkan sebagai budak lelaki dalam Rumah Naga Episod 6. Keinginan Aemond untuk mempunyai seekor naga tidak lama lagi akan membawanya untuk menjalin hubungan dengan Vhagar, yang akan mencetuskan satu siri kemalangan tragis.

Topik Berkaitan: Mengapa Daemon dan Laena berada di Pentos selama 10 tahun

Pada masa hadapan Rumah Naga Episod, percubaan Aemond untuk menuntut Vhagar akan menyebabkan dia melawan sepupunya, Jacaerys (Leo Hart), Lucerys (Harvey Sadler), dan Joffrey Velaryon, anak lelaki Rhaenyra Targaryen. Aemond akan kehilangan matanya, terima kasih kepada Luke, dan ini hanya akan menguatkan lagi kebenciannya terhadap Philarion yang akan memuncak apabila Aemond dan Vhagar melakukan dendam ganas terhadap Lucerys dan naganya, Arrax, apabila tarian naga bermula. Dengan Aemond, Vhagar akan menjadi faktor penentu semasa Perang Saudara Targaryen di Rumah Nagadan orang ramai hanya melihat sebahagian kecil daripada kuasa dan kemarahan penuh Vhagar.

Rumah Naga Ia disiarkan pada hari Ahad jam 9 malam ET di HBO dan disiarkan di HBO Max.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *