Alat dengar realiti campuran Apple dikatakan mempunyai pengimbas iris, beberapa kamera, dan akan diperbuat daripada aluminium.


Sudah beberapa bulan sejak kali terakhir kami mendengar apa-apa yang penting tentang alat dengar realiti campuran Apple yang akan datang. Kami kini mendapat berita bahawa set kepala akan menawarkan pengesahan biometrik, penampilan unik, binaan premium dan banyak lagi.

Menurut sumber itu, kaedah pengesahan biometrik baharu akan berfungsi dengan mengimbas iris pengguna, membolehkannya menukar akaun dengan mudah dan juga membenarkan pembayaran tanpa perlu menggunakan kata laluan. Kamera pengimbas iris di dalam set kepala juga akan digunakan untuk memberikan pengalaman tontonan yang lebih baik kepada pengguna, membolehkan tontonan yang halus. Dengan paparan yang terperinci, pengguna akan dapat mengalami gambar resolusi tertinggi tanpa membebankan SoC fon kepala. Teknologi ini menyampaikan perkara yang boleh dilihat oleh mata dalam kualiti tertinggi yang mungkin, manakala imej di sekeliling dipaparkan pada resolusi yang lebih rendah. Ia adalah penyelesaian yang bijak dan berkesan juga.

Di samping itu, laporan baru menunjukkan bahawa alat dengar realiti campuran Apple akan kelihatan sangat berbeza daripada Meta Quest Pro yang diumumkan baru-baru ini. Walaupun penyelesaian Meta kelihatan baik, ia kebanyakannya diperbuat daripada plastik. Apple akan mengambil langkah yang berbeza, menjadikan fon kepalanya daripada aluminium dan kaca. Disebabkan ini, alat dengar akan menjadi lebih ringan dan akan menjadi lebih mewah. Selain itu, laporan itu menyatakan bahawa kawasan kening depan juga akan ditutup dengan fabrik mesh, memberikan rupa yang sama sekali berbeza daripada apa yang kita lihat sebelum ini. Nasib baik, mereka yang perlu menggunakan cermin mata akan gembira mengetahui bahawa Apple akan membenarkan penggunaan kanta preskripsi tetapi mereka akan melekat secara magnetik pada bahagian dalam set kepala.

Harga alat dengar Apple pertama dijangka sekitar $2,000 hingga $3,000. Ia akan menggunakan beberapa kamera, mungkin juga menggunakan sehingga sedozen, dan ia akan mempunyai skrin resolusi tinggi. Unit itu dilaporkan akan dikuasakan oleh cip yang serupa dengan yang terdapat dalam komputer riba MacBook terbaru Apple. Selain itu, terdapat juga paparan luaran yang menunjukkan ekspresi pengguna yang memakai set kepala. Walaupun tiada tarikh keluaran yang jelas, banyak laporan menunjukkan kepada 2023. Walaupun teknologi itu pastinya penting, ini juga akan menjadi keluaran besar untuk Apple, kerana ia akan menjadi produk baharu pertama mereka dalam beberapa waktu.


sumber: maklumat
Di seberang: 9to5MacSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *