AMD ngaleupaskeun prosésor monster 96-inti



jakarta

AMD ngarilis panganyarna processor monster puseur data na, éta epik 9004, varian pangluhurna boga 96 cores. Wah!

Epyc 9004 mangrupikeun panerusna séri Spy 7003, 7002 sareng 7001 sareng fitur arsitektur panganyarna AMD, Zen 4. Ngaran kode AMD pikeun prosésor ieu neruskeun tradisi Italia ngagunakeun ngaran kota. Ngaran anu dipilih pikeun 9004 nyaéta Genoa.

Janten, naon perbaikan dibandingkeun sateuacanna? Anu mimiti nyaéta saluran RAM, anu ningkat tina 8 saluran DDR4 ka 12 saluran DDR5-4800, kalayan kapasitas maksimal 6TB per slot.

Lajeng PCIe 4.0 128 lajur ngaronjat ka PCIe 5.0 128 lajur sarta ditambahkeun CXL 1.1+ 64 lajur. Prosés manufaktur anu dianggo parantos ningkat tina 7nm ka 5nm – duanana tina TSMC – sareng nganggo stop kontak énggal anu disebut SP5 (LGA 6096).

Tungtungna, AMD nuturkeun jejak Intel ku ngadukung instruksi AVX-512 anu disetél dina prosesor ieu, numutkeun laporan. Internét Ti Techspot, Salasa (15/11/2022).

Versi pangluhurna kulawarga prosesor ieu Epyc 9654, nu boga 96 cores na 192 threads, base jeung jam dorongan 2.40GHz sarta 3.70GHz, sarta TDP 360W. Hargana $11,805.

Dina total, AMD ngarilis 18 varian, mimitian ti 16 dugi ka 96 inti. Aya ogé dua jinis prosesor, kalayan ahiran F pikeun varian gancang sareng henteu efisien, ahiran P pikeun varian stop kontak tunggal, sareng henteu aya sufiks pikeun varian normal sareng dukungan pikeun soket ganda.

AMD ngaklaim prosesor puseur data panganyarna outperform kompetisi ku 2,8 kali sarta 54 persen leuwih énergi efisien.

“Puseur data ngagambarkeun kasempetan pertumbuhan panggedéna AMD sareng prioritas paling strategis, sareng kami komitmen pikeun ngajantenkeun AMD janten mitra pilihan ku nawiskeun portopolio panglegana industri mesin komputasi adaptif kinerja tinggi,” saur CEO AMD Lisa Su dina pernyataan anu ditampi ku detikINET.

“Kami geus ngawangun peta jalan ka CPU puseur data pangalusna industri urang, sarta kalawan Epyc Gen 4, kami geus nyieun strides signifikan dina kinerja sarta efisiensi sangkan roadmap kami ka processor server pangalusna malah hadé. Kalawan runtuyan kasohor Jeung kasadiaan solusi precision dimekarkeun di luar ékosistem pasangan urang, konsumén anu milih Epyc generasi kaopat pikeun kakuatan puseur data maranéhanana bisa ningkatkeun kinerja, konsolidasi infrastruktur jeung ngurangan biaya énergi.”

tonton videona”Mangpaat prosesor séri AMD Ryzen 5000 generasi panganyarna
[Gambas:Video 20detik]

(asj/asj)



Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *