Apple dengan pantas mengembangkan pengeluaran iPhone 14 di India dengan Pegatron sebagai pengeluar kedua


Apple dijangka beralih sehingga 25% daripada pengeluaran iPhonenya ke India menjelang 2025. Susulan pembuatan iPhone 14 yang dimulakan pada September oleh Foxconn di negara itu, Pegatron telah menjadi vendor kedua yang mula membuat telefon pintar terbaharu Apple di India.

Menurut laporan Bloomberg, Pegatron Corp Taiwan adalah pengeluar kedua yang memulakan pengeluaran iPhone 14 Apple di India.

Dari segi sejarah, operasi Apple di India akan memulakan pengeluaran iPhone setahun atau lebih selepas model itu dilancarkan. Terutama, Foxconn mula mengeluarkan iPhone 14 pada bulan yang sama dengan keluaran rasmi (dan sebelum iPhone 14 Plus dilancarkan).

Kini lebih kurang sebulan kemudian, Apple juga telah memasang Pegatron untuk iPhone 14 di India ketika syarikat itu meningkatkan kerja untuk mengurangkan pergantungannya pada operasi yang berpangkalan di China.

Pengembangan di India berlaku di tengah-tengah ketegangan antara AS dan China serta “IPhone City” yang mengalami wabak COVID dengan langkah-langkah penutupan yang boleh mengganggu operasi.

Menurut Bloomberg, kilang Pegatron baharu India di negeri selatan Tamil Nadu mempunyai lebih 7,000 pekerja dan sebelum ini membuat iPhone 12 tahun ini.

Walaupun Apple berjaya mempelbagaikan pengeluaran iPhonenya, satu cabaran kekal bahawa banyak komponen dibuat di China dan kemudiannya perlu dihantar ke kemudahan pengeluaran.

Penganalisis veteran Apple Ming-Chi Kuo turut berkongsi pagi ini ramalan untuk operasi Apple di India untuk terus berkembang dengan “sasaran jangka sederhana/panjang” untuk mencapai 40-45% daripada iPhone yang datang dari negara itu.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *