Apple mengurangkan pengeluaran iPhone 14 sebanyak 3 juta unit


Nampaknya Apple akan menghentikan pengeluaran iPhone 14. Semalam, Apple mengumumkan bahawa mungkin terdapat kelewatan dalam penghantaran beberapa model iPhone 14nya selepas wabak Covid-19 di kilang Foxconn di China.

Menurut laporan terbaru oleh Bloomberg, Apple kini telah mengurangkan pengeluaran telefon pintar iPhone 4 sebanyak kira-kira 3 juta unit.

Apple sebelum ini mempunyai matlamat 90 juta unit iPhone baharu menjelang akhir tahun, dan kini nampaknya telah jatuh kepada 87 juta.

Pengurangan pengeluaran nampaknya berkaitan dengan unit iPhone 14 dan bukannya model Pro, dan nampaknya permintaan untuk telefon ini masih tinggi.

Model pro ialah yang telah terjejas oleh wabak COVID-19 di China kerana ini adalah telefon yang dibuat di kilang Foxconn tempat wabak itu berlaku. Anda boleh melihat apa yang Apple katakan tentang ini dalam kenyataan di bawah.

Kami terus melihat permintaan kukuh untuk model iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max. Walau bagaimanapun, kami kini menjangkakan penghantaran iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro menjadi lebih rendah daripada yang kami jangkakan sebelum ini dan pelanggan akan mengalami masa menunggu yang lebih lama untuk menerima produk baharu mereka.

Kami bekerjasama rapat dengan pembekal kami untuk kembali ke tahap pengeluaran biasa sambil memastikan kesihatan dan keselamatan setiap pekerja.

Sumber Bloomberg

Difailkan di bawah: Apple, Apple iPhone, Berita Teratas
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *