Apple News menghantar pemberitahuan kesat kepada pengikut Fast Company sekiranya berlaku pelanggaran yang jelas


Seseorang yang dikenali sebagai “Thrax” dapat menghantar pemberitahuan yang menyinggung perasaan kepada pengguna Apple News melalui akaun Fast Company mereka.

Bukti penggodaman yang jelas bermula dalam catatan Twitter pada malam Selasa apabila pengguna iPhone menyiarkan tangkapan skrin yang mengesahkan pengalaman yang sama. Notis yang menyinggung perasaan itu berakhir dengan mesej bahawa “Thrax ada di sini,” walaupun pada masa ini tidak jelas siapa yang dituntut identiti ini.

Walaupun tidak diketahui dengan tepat bagaimana ini berlaku, ia sangat berbeza daripada sistem Apple News digodam dalam apa jua cara. Memandangkan ia adalah satu kejadian daripada satu penerbit, kemungkinan besar ID Apple penerbit telah diakses secara khusus tanpa kebenaran.

Jika ID Apple Syarikat Pantas yang dikaitkan dengan apl web Penerbit Berita Apple entah bagaimana diakses, adalah mungkin untuk menghantar amaran melalui profil Apple News penerbitan.

Apl web Penerbit Berita di iCloud.com

Apple tidak langsung meluluskan notis sebelum ia diedarkan. Ideanya ialah siaran mempunyai aliran penerbitan yang sama seperti penerbitan di web. Walau bagaimanapun, nampaknya jelas bahawa Apple News boleh mendapat manfaat daripada menggunakan penapis pada perkataan tertentu sebelum menghantar pemberitahuan kepada iPhone.

Walaupun kami tidak menyertakan tangkapan skrin pemberitahuan yang menyinggung atas sebab yang jelas, anda boleh menjejakinya sendiri menggunakan fail carian Twitter.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *