Apple TV 4K (2022) mendapat cip A15 Bionic, HDR10+ dan potongan hargaApple telah mengumumkan versi baharu kotak set atas Apple TV 4K, dengan pemproses yang dinaik taraf, menambah sokongan HDR10+ dan tanda harga yang berpatutan.

Versi 2022 kotak tvOS yang popular kini berjalan pada pemproses A15 Bionic – versi cip berkuasa yang digunakan Apple dalam julat iPhone 13 2021.

Ia juga merupakan peningkatan yang bagus berbanding Apple TV 4K generasi kedua, yang berjalan pada pemproses A12 Bionic. Apple mengatakan ia sehingga 50% lebih pantas daripada generasi sebelumnya, yang akan menghasilkan animasi UI yang lebih lancar dan prestasi permainan yang lebih lancar.

Sehubungan itu, prestasi GPU juga 30% lebih pantas daripada generasi sebelumnya. Keseluruhan pakej juga lebih cekap tenaga, yang berguna memandangkan keadaan semasa dari segi bil tenaga.

Apple juga meningkatkan pilihan HDRnya, dengan standard HDR10+ menyertai sokongan sedia ada untuk Dolby Vision. Ini bermakna sokongan untuk rangkaian kandungan HDR yang lebih besar pada masa hadapan.

Apple juga menurunkan harga kemasukan untuk Apple TV 4K, yang sentiasa agak ketinggalan dengan beberapa peranti bersaing daripada Google, Amazon, Roku & Co.

Harga kini akan bermula pada £149 / $129 untuk model dengan storan 64GB, manakala varian 128GB juga akan mempunyai port Gigabit Ethernet dan storan 128GB. Model ini berharga £169/$149. Kedua-dua peranti berharga £20/$20 lebih murah daripada model tahun lepas. Apple TV 4K (2022) tersedia untuk prapesan sekarang, dengan penghantaran ditetapkan pada 4 November. Reka bentuknya kekal sama, manakala Siri Remote telah bertukar daripada Lightning kepada USB-C.

Walaupun ini sudah tentu tidak akan menjadi sebab untuk menaik taraf kebanyakan pemilik semasa, ia sentiasa baik untuk melihat produk asas menjadi lebih baik dan lebih murah pada masa yang sama.

Keluaran itu datang selepas Apple mengemas kini sepenuhnya barisan iPad dan iPad Pronya. iPad generasi ke-10 telah direka bentuk semula sepenuhnya, manakala iPad Pro kini dilengkapi dengan pemproses Apple Silicon M2.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *