Audio Spatial Muzik Apple akan datang, tetapi ia akan membebankan andaApple dan pembuat kereta Jerman telah mengumumkan bahawa teknologi Audio Spatial Muzik Apple yang dikuasakan oleh Dolby Atmos akan datang kepada kenderaan Mercedes-Benz baharu sebagai sebahagian daripada pengalaman MBUX.

Perkongsian itu akan menyaksikan Mercedes muncul sebagai pengeluar pertama yang menyokong standard audio yang mengasyikkan, yang direka untuk meniru bunyi 360 darjah. Mercedes juga merupakan syarikat bukan Apple pertama yang menawarkan audio spatial, walaupun ia melalui perkhidmatan Apple.

Teknologi ini kini disepadukan terus ke dalam sistem infotainmen MBUX Mercedes, bukannya CarPlay milik Apple sendiri. Kereta pertama yang mendapat kemas kini ialah Mercedes-Maybach S Class, EQS, EQS SUV, EQE, EQE SUV dan S Class. Ia akan dilancarkan kepada lebih banyak kenderaan selepas itu.

Kuncinya ialah sistem audio Burmester 31 pembesar suara di dalam kenderaan tersebut, pilihan yang mahal apabila membeli kereta. Juga termasuk subwufer 18.5 liter, lapan transduser (dua setiap tempat duduk), dua subwufer dan kuasa 1,750 watt.

Apple berkata peningkatan itu “menyediakan kenderaan ini dengan bunyi berkualiti studio yang lebih baik daripada mana-mana dewan konsert, dan memberikan pemandu pengalaman mendengar yang mengasyikkan sepenuhnya dengan bunyi berbilang dimensi dan kejelasan yang tiada tandingannya.”

Kami tidak pasti sekarang bahawa bunyi itu perlu kelihatan seolah-olah datang dari semua arah semasa anda cuba memberi perhatian kepada lalu lintas yang mengelilingi anda ke semua arah, tetapi kami menganggap piawaian keselamatan yang diperlukan telah dipatuhi.

“Kualiti bunyi sangat penting kepada Apple Music, itulah sebabnya kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan Mercedes-Benz untuk menyediakan audio spatial pada Apple Music di dalam kereta buat kali pertama,” kata Oliver Chaucer, naib presiden Apple. Apple Music and Beats dalam siaran akhbar.

“Audio Spatial sedang merevolusikan cara artis mencipta dan peminat mendengar muzik, pengalaman yang mustahil untuk dijelaskan dengan kata-kata; anda perlu mendengarnya sendiri untuk menghargainya. Bersama-sama dengan Mercedes-Benz, kami kini mempunyai lebih banyak peluang untuk menyampaikan muzik yang mengasyikkan sepenuhnya kepada pelanggan kami di seluruh dunia” .Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *