Bagaimana untuk membuat sandaran iPhone atau iPad anda dengan mudah


Menyandarkan iPhone anda adalah penting, kerana ia akan memastikan data anda selamat sekiranya sesuatu berlaku pada peranti anda. Jika iPhone anda hilang, dicuri atau rosak, membuat sandaran data anda akan memastikan anda boleh menyediakan iPhone baharu dengan mudah.

Jika anda baru sahaja membeli iPhone atau iPad baharu, salah satu perkara yang anda mahu lakukan selepas menyediakannya dan menjadikannya seperti yang anda mahukan ialah menyandarkan peranti itu. Panduan ini direka bentuk untuk menunjukkan kepada anda cara menyokong iPhone, iPad atau iPod Touch anda. Setelah ini selesai, data anda dilindungi dan anda boleh memulihkan iPhone atau iPad anda dengan mudah.

Terdapat beberapa cara berbeza anda boleh menyandarkan iPhone atau iPad anda, dan ini boleh dilakukan menggunakan perisian Apple iCloud, Mac anda atau komputer anda. Pilihan yang anda gunakan bergantung pada cara anda ingin menyandarkan peranti anda. Anda mungkin mahu menyandarkannya ke iCloud dan kemudian mempunyai sandaran kedua pada Mac atau PC anda.

Kami akan membincangkan setiap satu daripada tiga kaedah ini dengan lebih terperinci dan cara anda boleh memutuskan kaedah yang terbaik untuk anda gunakan untuk membuat sandaran iPhone atau iPad anda. Terdapat juga beberapa penyelesaian pihak ketiga yang boleh anda gunakan untuk menyandarkan peranti anda dan semua data anda.

Bagaimanakah cara saya menyandarkan iPhone, iPad atau iPod saya menggunakan iCloud?

Ini mungkin cara yang paling mudah dan terbaik untuk anda membuat sandaran peranti anda, sandaran disimpan pada pelayan Apple dan ini bermakna anda boleh mengaksesnya dengan mudah sekiranya berlaku sebarang masalah dan anda perlu memulihkan peranti anda.

Ikuti langkah di bawah untuk menyediakan iPhone atau iPad anda kembali pada iPad.

 • Pastikan peranti anda disambungkan ke rangkaian WiFi.
 • Sekarang pergi ke tetapan > (nama anda) > iCloud.
 • pilih Sandaran iCloud Dan hidupkan butang togol.
 • Pilih Sandaran sekarang dan peranti anda akan memulakan sandaran pertama.

Sebaik sahaja anda menghidupkan ciri sandaran, iPhone atau iPad anda akan menyandarkan peranti anda secara automatik secara tetap. Secara peribadi, saya fikir ini adalah cara terbaik untuk digunakan untuk membuat sandaran peranti anda, ia menjadikannya sangat mudah untuk memindahkan data anda ke peranti baharu apabila anda mahu. Walaupun mungkin juga idea yang baik untuk menyandarkan iPhone, iPad atau iPod Touch anda ke komputer anda juga, jadi anda mempunyai dua sandaran. Anda boleh mengetahui butiran lanjut tentang cara menyandarkan peranti anda menggunakan iCloud di tapak web Apple.

Bagaimanakah cara saya menyandarkan iPhone atau iPad saya dengan Mac saya?

Jika anda tidak mahu menggunakan kaedah iCloud atau anda mahukan sandaran tambahan untuk peranti anda, anda juga boleh membuat sandaran ke Mac anda. Ini juga agak mudah dan mungkin berbaloi untuk melakukan ini sekali-sekala walaupun anda mempunyai sandaran iCloud hanya untuk memastikan anda mempunyai sandaran tambahan data anda.

Ikuti langkah di bawah untuk menyandarkan iPhone atau Pad anda ke Mac anda.

 • Sambungkan iPhone atau iPad anda ke Mac anda menggunakan kabel USB.
 • Buka Finder pada Mac anda
 • Pilih peranti yang ingin anda sandarkan daripada menu sisi.
 • Pilih Sandaran Sekarang pada Mac anda.
 • Itu sahaja peranti anda harus disandarkan pada Mac anda.

Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang cara menyandarkan iPhone, iPad atau iPod Touch anda ke Mac anda di Apple.

Bagaimanakah cara saya membuat sandaran iPad atau iPad saya ke PC?

Jika anda menggunakan komputer, anda boleh membuat sandaran iPhone atau iPad anda dengan mudah ke peranti itu dan anda memerlukan iTunes untuk melakukannya pada peranti anda. Anda boleh mengetahui butiran lanjut tentang cara memuat turun ini ke komputer anda di tapak web Apple.

Ikuti langkah di bawah untuk membuat sandaran iPhone anda ke komputer anda

 • Sambungkan iPhone atau iPad anda ke komputer anda melalui USB.
 • Buka iTunes pada komputer anda.
 • Pilih iPhone atau iPad anda daripada senarai
 • Klik Ringkasan pada iTunes
 • Pilih Sandaran Sekarang
 • Itu sahaja, peranti anda kini harus disandarkan ke komputer anda.

Kaedah di atas direka oleh Apple untuk memudahkan anda menyandarkan iPhone atau iPad anda dan memastikan semua data anda selamat dan terjamin. Kami harap anda mendapati panduan ini berguna, sila tinggalkan komen di bawah dan beritahu kami.

hak imej: James Yarema

Difailkan di bawah: Apple, Apple iPhone, Guides
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *