Bagaimana untuk membuka kunci pembawa iPhone anda


Jika anda membeli iPhone anda sebagai sebahagian daripada kontrak dengan pembawa, peranti itu mungkin dikunci pada pembawa anda. Jika anda ingin menukar dari satu pembawa ke pembawa yang lain, anda perlu membuka kunci iPhone anda untuk menggunakannya dengan pembawa baharu.

Jika anda membeli iPhone anda terus daripada Apple atau peruncit lain, ia tidak seharusnya dikunci pada pembawa anda dan boleh dipindahkan dengan mudah ke pembawa baharu anda tanpa perlu menghubungi pembawa anda yang terdahulu untuk membuka kunci peranti.

Jika iPhone anda dikunci pada pembawa semasa anda, anda boleh mengikuti langkah di bawah untuk membuka kuncinya, dan jika anda masih terikat kontrak dengan pembawa itu, anda mungkin masih perlu membayar baki kontrak. Ia sentiasa bernilai menyemak terlebih dahulu untuk mengetahui sama ada terdapat sebarang bayaran tambahan.

Bagaimanakah cara saya membuka kunci iPhone saya untuk digunakan dengan pembawa baharu?

Jika iPhone anda dikunci pada rangkaian mudah alih, satu-satunya cara anda boleh membuka kunci telefon anda daripada pembawa anda ialah menghubungi mereka. Anda perlu meminta mereka membuka kunci peranti anda supaya anda boleh menggunakannya dengan pembawa lain atau pembawa tambahan.

Sama ada mereka akan membuka kunci telefon anda atau tidak bergantung pada sama ada anda telah memenuhi kewajipan kontrak yang anda tandatangani dengan mereka. Ini biasanya termasuk membayar sebarang baki tertunggak pada peranti anda. Mereka kemudiannya perlu membuka kunci peranti dan dengan sesetengah pembawa ia mungkin mengambil masa beberapa hari.

Bagaimanakah cara saya menyediakan iPhone yang tidak berkunci dengan pembawa baharu?

Sebaik sahaja anda membuka kunci iPhone anda, mudah untuk menyediakannya dengan pembawa baharu anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengalih keluar kad SIM lama daripada peranti anda dan menggantikannya dengan yang baharu.

Tunggu beberapa minit untuk peranti diaktifkan dan kad SIM baharu anda akan diaktifkan, kini anda boleh membuat dan menerima panggilan dengan pembawa baharu anda serta menghantar teks, menggunakan data anda dan banyak lagi.

Bagaimanakah saya boleh mengalih keluar pembawa sedia ada tanpa kad SIM baharu?

Jika anda ingin mengalih keluar pembawa semasa anda daripada iPhone anda tanpa SIM baharu, ini boleh dilakukan dengan memulihkan peranti anda. Anda mungkin mahu melakukan ini jika anda memberikan iPhone anda kepada orang lain atau anda mungkin mahu menggunakannya tanpa kad SIM.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menyandarkan iPhone anda selepas itu anda perlu memadamkannya, dan anda boleh mengetahui cara melakukannya di tapak web Apple. Setelah dipadamkan, anda boleh sama ada memulihkannya supaya anda boleh menggunakannya sendiri tanpa kad SIM atau jika anda ingin memberikannya kepada orang lain, anda boleh melangkau bahagian pemulihan. Orang yang anda berikan iPhone anda kemudian akan dapat menyediakannya sebagai peranti baharu.

Kami harap anda mendapati panduan ini tentang cara membuka kunci iPhone anda daripada pembawa anda berguna, anda boleh mengetahui lebih banyak butiran di tapak web Apple, jika anda mempunyai sebarang soalan, sila tinggalkan komen di bawah dan beritahu kami.

hak imej: James Yarema

Difailkan di bawah: Apple, Apple iPhone, Guides
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *