Bagaimana untuk menjadikan iPhone anda lebih pantas dan pantas


Adakah iPhone anda berjalan perlahan? Panduan ini direka untuk membantu anda mempercepatkan iPhone anda dan menjadikannya lebih pantas, terdapat beberapa perkara yang boleh memperlahankan iPhone anda.

Kami baru-baru ini menunjukkan kepada anda cara untuk mempercepatkan iPad anda dan kini tiba masanya untuk melihat beberapa petua berguna untuk mempercepatkan iPhone anda. Sesetengah petua ini mungkin berfungsi lebih baik daripada yang lain, walaupun jika anda menggunakan seberapa banyak petua yang anda boleh gabungkan, ia sepatutnya mempercepatkan peranti anda.

Mulakan semula iPhone anda dan tutup semua apl anda

Salah satu cara termudah dan terpantas untuk mempercepatkan iPhone anda ialah memulakan semula peranti anda, sebelum melakukannya adalah idea yang baik untuk menutup semua aplikasi pada telefon anda.

Cara untuk melakukan ini bergantung pada jenis iPhone yang anda miliki, jika anda mempunyai iPhone dengan butang rumah, seperti iPhone SE, Tekan butang rumah dua kali Sehingga semua aplikasi yang terbuka pada iPhone anda dipaparkan. kemudian Leret apl ini pada skrin iPhone dan ia akan ditutup.

Jika anda mempunyai iPhone tanpa butang rumah seperti iPhone 13, Leret ke atas dari bawah daripada skrin anda dan anda akan melihat aplikasi yang terbuka. leret ke atas dalam setiap permohonan sehingga ia ditutup juga.

Sebaik sahaja anda menutup semua apl pada iPhone anda, anda boleh Matikan iPhone anda Dan juga mulakan semula, Ini boleh membantu mempercepatkan peranti anda.

Kemas kini iPhone anda kepada versi perisian terkini

Satu lagi cara anda boleh menjadikan iPhone anda lebih pantas ialah memasang perisian iOS terkini daripada Apple pada peranti anda. Anda boleh menyemak sama ada anda mempunyai perisian terkini dengan pergi ke tetapan > umum > kemas kini sistemAnda kemudiannya akan ditunjukkan jika kemas kini tersedia.

Jika kemas kini tersedia pada peranti anda, anda disyorkan untuk memasang versi iOS terkini kerana ini boleh membantu mempercepatkan iPhone anda.

Untuk memasang versi iOS terkini, pergi ke tetapan > umum > kemas kini sistem > muat turun dan pasangIni akan memasang perisian terkini dan boleh membantu mempercepatkan peranti anda.

Kosongkan kuki dan cache dalam penyemak imbas Safari

Setiap kali kami melawati tapak web di Safari pada iPhone, kuki dan beberapa fail disimpan pada iPhone. Satu cara anda mungkin boleh mempercepatkan peranti anda ialah dengan memadamkan kuki dan cache ini pada peranti anda.

Untuk mengosongkan kuki dan cache dalam Safari, pergi ke tetapan > Safari > Kosongkan sejarah dan data lokasi kemudian pilih Jelas.

Ini akan memadamkan segala-galanya daripada penyemak imbas Safari pada iPhone anda, apabila anda melawati salah satu tapak web anda sekali lagi, anda perlu log masuk semula.

Matikan perkhidmatan lokasi, muat semula apl latar belakang dan banyak lagi

Terdapat beberapa perkara lain yang mungkin memperlahankan iPhone anda, seperti perkhidmatan lokasi dan muat semula apl latar belakang.

Untuk mematikan perkhidmatan lokasi pada iPhone anda, pergi ke tetapan > Privasi > Perkhidmatan LokasiAnda kemudian boleh memilih apl yang anda mahu gunakan ciri ini atau matikan sepenuhnya.

Sesetengah apl seperti Peta Google, Peta Apple, dsb. perlu dihidupkan untuk berfungsi, jadi lebih baik untuk mematikan ciri ini untuk kebanyakan apl yang anda tidak perlukan, daripada mematikannya sepenuhnya.

Untuk mematikan ciri ini bagi apl individu, pergi ke tetapan > Privasi > Perkhidmatan Lokasi Kemudian pilih apl yang anda mahu dan pilihnya Mulakan. Ini akan memastikan bahawa apl yang dipilih tidak menggunakan ciri ini.

Satu lagi cara untuk menjadikan iPhone anda lebih pantas ialah dengan menggunakan Muat Semula Apl Latar Belakang, dan ini boleh dilakukan dengan pergi ke tetapan > umum > Kemas Kini Apl Latar BelakangAnda kemudian boleh memilih untuk mematikan ciri ini untuk semua apl atau untuk apl individu.

Pemberitahuan ialah satu lagi perkara yang mungkin memperlahankan iPhone anda, anda boleh mematikannya sepenuhnya atau untuk setiap apl individu.

Untuk mematikan pemberitahuan pada iPhone, pergi ke tetapan > Notis dan kemudian Pilih apl yang mana anda ingin mematikan pemberitahuan. Ini juga sepatutnya membantu anda mengurangkan bilangan pemberitahuan yang anda terima pada iPhone anda.

Kami harap anda mendapati panduan ini berguna dan berharap ia membantu anda mempercepatkan iPhone anda dan menjadikannya lebih pantas. Jika anda mempunyai sebarang soalan, sila tinggalkan komen di bawah dan beritahu kami. Panduan ini ditulis berdasarkan versi iOS semasa iaitu iOS 16 pada masa penulisan. Anda boleh mendapatkan lebih banyak petua di tapak web Apple.

hak imej: Jeremy Bezinger

Difailkan di bawah: Apple, Apple iPhone, Guides
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *