Bagaimana untuk menunjukkan peratusan bateri pada iPhone anda


Pernah menjadi tunjang utama iOS, penunjuk peratusan bateri telah dipindahkan ke panel pemberitahuan dengan pelancaran iPhone X. Kini, dengan pelancaran iOS 16.1, ia sebenarnya jauh lebih baik.

Penunjuk bateri telah dipulihkan kepada banyak iPhone dengan takuk dalam iOS 16 dan dengan iOS 16.1, ia dipertingkatkan terutamanya.

Sebelum ini anda mempunyai penunjuk penuh dengan baki peratusan bateri walau apa pun caj anda, kini dalam 16.1 kedua-dua peratusan digital dan pewarnaan di dalam ikon bateri akan habis. Ia adalah perubahan kecil, tetapi satu yang menjadikan ciri ini sebenarnya ingin kita gunakan.

Jika anda ingin memulihkan penunjuk peratusan bateri pada iPhone anda, berikut ialah cara anda boleh melakukannya.

Apa yang anda perlukan:

versi pendek

 • Pergi ke Tetapan
 • Tatal ke bawah ke Bateri
 • Togol pada peratusan bateri
 1. satu langkah
  1

  Buka Tetapan

  Seperti yang selalu berlaku, perkara pertama yang perlu anda lakukan di sini ialah membuka apl Tetapan pada telefon iOS 16 anda. Ini ialah ikon berbentuk roda gigi pada skrin utama anda. Jika anda tidak dapat melihatnya, pergi ke pustaka apl dan cari tetapan. Anda juga boleh menatal ke bawah pada skrin utama dan mencari tetapan di sini.Buka Tetapan

 2. satu langkah
  2

  Cari bahagian bateri

  Sebaik sahaja anda berada dalam Tetapan, tatal ke bawah ke bahagian Bateri dan ketik padanya.

 3. satu langkah
  3

  Suis peratusan bateri

  Sebaik sahaja anda berada di bahagian bateri, anda akan melihat pilihan untuk peratusan bateri di bahagian atas. Ini mungkin akan dimatikan secara lalai, tetapi mengklik padanya akan menghidupkannya. Togol bulat kelabu sekali akan menjadi hijau.

 4. satu langkah
  4

  selesai

  Itu sahaja – anda kini harus melihat penunjuk peratusan bateri di dalam ikon bateri di bahagian atas skrin telefon. Terutama, Apple telah mereka bentuknya supaya ikon bateri juga kelihatan penuh, dengan jumlah bateri masih ditindih sebagai peratusan. Ini mungkin sedikit.

cari kesilapan dan selesaikan

Bagaimanakah saya boleh mematikannya?

Ikuti langkah yang sama, tetapi matikan peratusan bateri memastikan suis berwarna kelabu dan bukannya hijau.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *