Bagaimana untuk menyediakan iCloud untuk iPhone


iCloud daripada Apple telah wujud sejak 2011, anda boleh menggunakannya dengan iPhone, iPad, Mac atau peranti Apple anda yang lain, juga melalui pelayar web, panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara menyediakan iCloud untuk iPhone, iPad, Mac anda dan peranti lain.

Apabila anda membeli iPhone, iPad, Mac atau peranti Apple yang lain, anda boleh menyediakan akaun iCloud baharu dengan peranti itu atau anda boleh menggunakan yang sedia ada. Apabila anda menyediakan peranti baharu anda, anda akan mendapat 5GB ruang storan percuma secara automatik. Apple juga menawarkan rangkaian pelan storan berbayar dengan Panggilan + iCloud

Bagaimanakah cara saya menyediakan iCloud pada peranti Apple baharu saya?

Untuk menyediakan akaun iCloud, anda perlu membuat ID Apple pada peranti anda. Apabila anda menyediakan akaun ini, anda akan diberi pilihan untuk menyediakan alamat e-mel iCloud.

Untuk melakukan ini pergi ke Apl tetapan pada iPhone atau iPad anda, kemudian pilih Log masuk ke iPhone atau iPad andaAnda kemudiannya akan diminta untuk memilih daftar masuk atau Anda tidak mempunyai atau terlupa ID Apple anda.

pilih Anda tidak mempunyai atau terlupa ID Apple anda kemudian pilih Buat ID Apple. Kemudian anda akan ditempatkan untuk memasukkan fail Nama pertamadia adalah Tajuk Dan juga Masukkan tarikh lahir anda. Setelah selesai, tekan Seterusnya dan anda akan diminta untuk memasukkan alamat e-mel anda.

Pilih sekarang Anda tidak mempunyai alamat e-mel Apple kemudiannya akan menyediakan alamat e-mel iCloud berdasarkan nama anda. Ini ialah e-mel yang akan anda gunakan untuk semua ciri iCloud anda pada peranti Apple anda. Jika anda secara tidak sengaja terlupa butiran log masuk akaun Apple anda, anda mungkin berminat dengan panduan ringkas kami tentang cara mencari log masuk Apple ID yang turut memberikan butiran tentang cara meminta Apple mengingatkan anda untuk menggunakan borang dalam talian automatiknya.

Bagaimanakah cara saya menaik taraf daripada iCloud kepada iCloud +

iCloud Apple disertakan dengan storan percuma 5 GB, iCloud + tersedia dengan bayaran bulanan dan terdapat tiga rancangan untuk dipilih daripada iCloud + dengan 50 GB, iCloud + dengan 200 GB dan iCloud + dengan 2 TB.

Untuk menaik taraf kepada salah satu pelan ini pada iPhone atau iPad anda, pergi ke tetapan > “Nama awak‘> iCloud > pengurusan ruang. Anda kemudian boleh memilih salah satu pelan berbeza yang tersedia.

Di AS, pelan 50GB berharga $0.99 sebulan, pelan 200GB berharga $2.99 ​​sebulan, dan pelan 2TB berharga $9.99 sebulan. Anda kemudian boleh memutuskan mana yang paling sesuai dengan keperluan storan anda untuk yuran bulanan.

Jika anda melanggan pelan Apple One untuk perkara seperti Apple Music, Apple Arcade, Apple TV dan banyak lagi, pelan tersebut disertakan secara automatik dengan iCloud+ terbina dalam.

Pelan tunggal disertakan dengan Apple Music, TV +, Arcade dan 50 GB storan iCloud, pelan keluarga disertakan dengan Muzik, TV + m Arcade, 200 GB storan iCloud dan pelan Premier disertakan dengan Music, TV +, Arcade , News + and Fitness+ dan 2TB storan iCloud. Anda boleh mengetahui butiran lanjut tentang rancangan ini di tapak web Apple.

Untuk apa saya boleh menggunakan iCloud?

Anda boleh menggunakan iCloud untuk menyimpan fail, menyandarkan peranti anda, menyandarkan foto anda dan banyak lagi, dan kemudian anda boleh mengakses sandaran tersebut pada semua peranti Apple anda. Apple juga membenarkan anda mengakses akaun iCloud anda daripada web, dan ini boleh dilakukan daripada iCloud.com.

Tapak web iCloud.com memberi anda akses penuh kepada mel, kenalan, kalendar, foto dan iCloud Drive anda tempat fail anda disimpan. Selain nota, peringatan, apl Cari Saya, dan juga perkara seperti Halaman, Nombor, Ucap Utama dan banyak lagi. Ini bermakna anda sentiasa boleh mengakses semua foto, fail, e-mel, dokumen dan banyak lagi daripada sebarang peranti. Anda boleh mengetahui butiran lanjut tentang cara menyediakan iCloud untuk peranti anda di tapak web Apple.

Kami harap panduan ini membantu anda dan berharap ia membantu anda memanfaatkan iCloud Apple sepenuhnya, jika anda mempunyai sebarang soalan, sila tinggalkan komen di bawah.

hak imej: David Grandmogen

Difailkan di bawah: Apple, Apple iPhone, Guides
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *