Bagaimana untuk menyimpan latar belakang telus dalam Photoshop


Jadi saya berusaha sedaya upaya keluarkan kertas dinding Dalam Photoshop, tetapi tidak kira apa yang anda lakukan, fail itu disimpan dengan latar belakang putih. Kami telah mencipta panduan ini untuk menunjukkan kepada anda cara mengelakkan perkara ini daripada berlaku.

Jika anda mendapati imej anda enggan disimpan dengan latar belakang lutsinar, anda mungkin mengeksport dengan jenis fail yang salah.

JPG ialah salah satu format fail yang paling popular untuk fotografi, tetapi ia tidak menyokong ketelusan. Ini bermakna jika anda cuba menyimpan imej lutsinar anda sebagai JPG, anda akan mendapati perisian penyuntingan anda akan mengisi tempat kosong secara automatik dengan isian putih atau hitam.

Cara paling mudah untuk mengelakkan masalah ini ialah mengeksport fail anda sebagai PNG, walaupun terdapat beberapa format tersedia yang menyokong latar belakang telus.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menyimpan imej anda sebagai PNG lutsinar atau tatal ke bahagian bawah panduan ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang pilihan lain yang tersedia untuk anda.

Apa yang anda perlukan:

 • Adobe Photoshop
 • Langganan Creative Cloud

versi pendek

 1. Klik Fail
 2. Tuding pada eksport
 3. Klik Eksport sebagai…
 4. Pastikan kotak Transparency ditandakan
 5. mencecah eksport
 6. simpan fail
 1. satu langkah
  1

  Klik Fail

  Anda sebenarnya perlu membuka JPA anda dengan latar belakang telus. Jika anda belum mengalih keluar kertas dinding lagi, tatal ke bawah ke bahagian penyelesaian masalah untuk mendapatkan langkah tentang cara berbuat demikian. Bagaimana untuk menyimpan latar belakang telus dalam Photoshop

 2. satu langkah
  2

  Tuding pada eksport

  Ini akan memaparkan pilihan eksport yang berbeza. Bagaimana untuk menyimpan latar belakang telus dalam Photoshop

 3. satu langkah
  3

  Klik Eksport sebagai…

  Jika anda melihat pilihan untuk mengeksport dengan cepat sebagai PNG, anda boleh mengkliknya untuk melangkau ke langkah 6 untuk menjimatkan masa. Bagaimana untuk menyimpan latar belakang telus dalam Photoshop

 4. satu langkah
  4

  Pastikan kotak Transparency ditandakan

  Jika anda tidak melihat pilihan ini, semak semula sama ada formatnya ialah PNG. Jika tidak, anda perlu mengubahnya menggunakan menu lungsur. Bagaimana untuk menyimpan latar belakang telus dalam Photoshop

 5. satu langkah
  5

  mencecah eksport

  Anda boleh mencari pilihan ini di sudut kanan bawah. Bagaimana untuk menyimpan latar belakang telus dalam Photoshop

 6. satu langkah
  6

  simpan fail anda

  Hanya pilih lokasi dan tekan simpan! Bagaimana untuk menyimpan latar belakang telus dalam Photoshop

cari kesilapan dan selesaikan

Bagaimana untuk membuang latar belakang dalam Photoshop

Jika anda ingin membuat imej telus dalam Photoshop, anda perlu berbuat demikian sebelum mengikuti langkah di atas. Lihat panduan kami untuk mengalih keluar latar belakang daripada imej dalam Photoshop dan kemudian kembali ke sini untuk menyimpan fail tersebut.

Apakah format yang menyokong latar belakang telus?

Selain PNG, anda juga boleh mengeksport imej anda sebagai fail TIFF, GIF atau SVG untuk memastikan latar belakang kekal telus.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *