Banget! .ID Domain Name Dadi Juara ing Asia Tenggara



Jakarta

nggunakake domain lokal tambah akeh kasengsem dening masyarakat. Buktine, pangguna .id jeneng domain saiki resmi jeneng domain paling dhuwur ing Asia Tenggara.

Manajer Jeneng Domain Internet Indonesia (Pandi) ngandhakake yen pangguna jeneng domain .id ana ing posisi paling dhuwur ing ndhuwur domain liyane ing wilayah ASEAN.

“Jumlah jeneng domain .id paling dhuwur ing Asia Tenggara kanthi total 726.294 jeneng domain nganti 31 Desember 2022,” ujare Ketua Pandi, Yudho Giri Sucahyo, ing statement tertulis sing ditampa detikINET, Rebo (25/1). /2023).

Saka kabeh jinis domain .id, ujare Pandi, paningkatan paling gedhe kedadeyan ing jumlah pangguna domain biz.id kanthi mundhak meh 500% dibandhingake taun 2021. Pertumbuhan paling gedhe nomer loro ana ing jeneng domain my.id.

“Saliyane biz.id sing mundhak meh 500% saka sadurunge 3.164 ing 2021 dadi 18.846 ing 2022, paningkatan paling gedhe uga kedadeyan ing nomer jeneng domain my.id sing tikel kaping pindho, saka 127.023 sadurunge ing 2021 dadi 279.576. utawa mundhak udakara 120%,” piterange Yudho.

Tambah akeh jeneng domain, miturut Yudho, minangka asil kerja keras Pandi kanggo promosi. .id jeneng domainutamane biz.id lan my.id liwat macem-macem acara, outreach, kompetisi sing nglibatake pelaku usaha UMKM lan macem-macem unsur ing masyarakat.

“Ing 2022, Pandi uga bakal terus nindakake sawetara langkah kanggo nambah infrastruktur kanggo nambah layanan, kayata nambah DNS node, upgrade infrastruktur Sistem Registrasi Diri (SRM) kanggo nampung rong yuta jeneng domain, tes penetrasi ing sistem Pandi. lan aplikasi, nambahake piranti firewall, lsp,” ujare Yudho.

Bebarengan karo tuwuhe jeneng domain .id, Pandi bakal terus njaga tren iki lan bakal entuk akeh permintaan utamane kanggo domain biz.id, salah sijine yaiku kanthi menehi pangurangan rega sing drastis.

“Kanggo ndhukung UKM kanggo Go Global lan GoDigital“Pandi bakal terus nggedhekake tuwuhe UKM kanthi nggunakake domain biz.id, salah sijine yaiku ngedhunake rega domain biz.id supaya luwih terjangkau kanggo para pemain UMKM sing pengin miwiti promosi ing jagad digital,” ngandika. tambah Yudho.

Salajengipun, Yudho ugi njlentrehaken, kangge nyengkuyung kegiatan pemasaran UMKM, Pandi nyawisaken inovasi awujud layanan shortening link lan microsite S.ID ingkang dados link shortener paling cendhek ing donya.

Nonton Video”Apple Rilis Update iOS kanggo iPhone lawas
[Gambas:Video 20detik]

(agt/fay)



Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *