Berita popular: iOS 16.2 adalah pada pertengahan Disember, tiada Mac baharu sehingga 2023 dan banyak lagi


Pelancaran perkakasan akhir Apple yang jelas pada 2022 tersedia dengan Apple TV 4K terbaharu, kerana nampaknya kami tidak akan melihat sebarang kemas kini untuk Mac sehingga awal tahun depan.


Walau bagaimanapun, masih terdapat lebih banyak lagi pada kalendar sebelum akhir tahun, termasuk musim beli-belah percutian dan kemas kini perisian seperti iOS 16.2 yang akan membawa beberapa ciri baharu dan penambahbaikan apabila ia dikeluarkan dalam masa sebulan lagi. Minggu ini juga melihat khabar angin tentang produk masa depan seperti iPhone 15 dan iPhone SE 4, jadi baca terus untuk mendapatkan butiran tentang cerita ini dan banyak lagi!

iOS 16.2 dijangka akan dikeluarkan pada pertengahan Disember dengan banyak ciri baharu

Selepas binaan beta awal iOS 16.2 dan kemas kini yang berkaitan diterbitkan minggu lepas, kami kini mempunyai anggaran jangka masa untuk keluaran awam mereka, dengan BloombergMark Gorman telah menyatakan bahawa ia akan dilancarkan pada pertengahan Disember.

iOS 16


Kemas kini akan membawa beberapa ciri baharu termasuk penyepaduan aktiviti langsung untuk sukan terpilih melalui aplikasi TV terbina dalam, alat Tidur Skrin Kunci iPhone baharu, apl kerjasama Freeform baharu merentas iPhone, iPad, Mac dan banyak lagi. .

Gurman: Apple merancang untuk tidak mengeluarkan versi Mac baharu untuk baki tahun 2022

Walaupun khabar angin sebelum ini mencadangkan kita boleh melihat beberapa kemas kini Mac sebelum akhir tahun, nampaknya itu tidak lagi berlaku. BloombergMark Gorman berkata model Mac yang dikemas kini seperti MacBook Pro, Mac mini dan Mac Pro tidak akan muncul sehingga sekurang-kurangnya suku pertama 2023.

Barisan silikon epal mac wwdc 2022


Tuntutan ini sepadan dengan komen daripada CFO Apple Luca Maestri pada panggilan persidangan pendapatan minggu lepas di mana beliau menyatakan bahawa “julat produk Apple ditetapkan” untuk cuti dan jualan Mac akan menyaksikan penurunan ketara tahun ke tahun pada suku semasa.

Kuo: Model iPhone 15 Pro menampilkan butang keadaan pepejal dan tiga pemacu tolak tarik

Menurut penganalisis Ming-Chi Kuo, butang kelantangan dan kuasa pada model iPhone 15 tahun depan mungkin bukan butang mekanikal dan boleh bertukar kepada reka bentuk keadaan pepejal.

Enjin Apple Tabtic


Sama seperti butang Laman Utama pada iPhone 7 dan model yang lebih baru dengan Touch ID, klik fizikal butang sisi pada model akan datang boleh digantikan dengan maklum balas haptik menggunakan dua Enjin Taptik tambahan.

Perubahan itu akan berlaku pada masa yang sama Apple beralih ke port USB-C dan bukannya Lightning dalam model iPhone tahun depan, menandakan perubahan pertama kepada penyambung fizikal dalam lebih daripada satu dekad.

Ulasan Apple TV 4K 2022: Lebih pantas, lebih berpatutan dengan sokongan HDR10+ dan alat kawalan jauh USB-C, tetapi sebahagian besarnya tidak berubah

Apa yang kelihatan sebagai pelancaran produk terakhir Apple pada 2022 berlaku minggu ini dengan Apple TV 4K generasi ketiga, dan menjelang pelancarannya pada hari Jumaat, ulasan daripada pelbagai penerbitan media dan YouTuber muncul di web. Kami juga membongkar taklimat kami dan melatih kotak baharu pada hari pelancaran.

Ciri Apple TV 4K Yellow BG


Apple TV baharu ialah kemas kini yang sederhana, tetapi ia membawa prestasi yang lebih pantas, sokongan HDR10+, port pengecasan USB-C pada alat kawalan jauh dan reka bentuk tanpa kipas yang lebih ramping dan ringan. Paling penting, ia datang pada harga yang lebih rendah.

Apple belum memuktamadkan butiran skrin iPhone SE 4, OLED 5.7 inci hingga 6.1 inci dan skrin LCD yang sedang dipertimbangkan

iPhone SE bajet Apple masih bergantung pada reka bentuk yang lebih lama dengan butang rumah dan bezel paparan atas dan bawah yang besar, tetapi nampaknya versi seterusnya yang dirancang untuk dikeluarkan pada 2024 akan datang dengan peningkatan ketara daripada skrin 4.7 inci semasa.

iphone se 4 mod


Apa sebenarnya peningkatan ini masih belum diselesaikan, bagaimanapun, dengan penganalisis paparan Ross Young minggu ini mendakwa bahawa Apple sedang menimbang pilihan yang termasuk paparan OLED 6.1 inci dan LCD 5.7 inci atau 6.1 inci.

Apple kini menjual model M2 MacBook Air yang telah diperbaharui

Hanya beberapa bulan selepas pelancarannya pada bulan Julai, model M2 MacBook Air mula muncul di kedai dalam talian produk yang diperbaharui Apple.

Merah jambu M2 MacBook Air


Kedai ini menawarkan diskaun kira-kira 10% berbanding harga baharu, dan produk Apple yang diperbaharui menjalani proses pengubahsuaian yang meluas untuk menjadikannya hampir sama dengan unit baharu. Unit yang diperbaharui juga layak untuk AppleCare dan mempunyai waranti satu tahun standard dan polisi pemulangan 14 hari yang sama.

Surat Berita MacRumors

Setiap minggu, kami menerbitkan surat berita e-mel seperti ini yang menyerlahkan kisah paling penting Apple, yang menjadikannya cara terbaik untuk mendapatkan sedikit ringkasan minggu yang merangkumi semua topik utama yang telah kami bincangkan dan menghubungkan cerita berkaitan antara satu sama lain dalam pandangan imej.

Jadi, jika anda ingin menyampaikan cerita popular seperti ringkasan di atas ke peti masuk e-mel anda setiap minggu, Langgan surat berita kami!Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *