Bill Gates ngaramal masa depan umat manusa, naha éta saé atanapi goréng?



jakarta

gerbang tagihan mindeng salempang ngeunaan dampak parobahan iklim jeung ancaman sejenna nu bisa négatip mangaruhan generasi kahareupDi sisi anu sanés, kumaha ogé, pangadeg Microsoft tetep optimis.

kalungguhan Internét Ti CNBC, anjeunna masih optimistis ngeunaan masa depan umat manusa. Malah ku tantangan generasi ayeuna jeung nu bakal datang, Gates ceuk saha wae dilahirkeun dina sababaraha dekade ka hareup bakal leuwih hadé ti saha dilahirkeun di kaliwat.

“Kuring masih optimis pisan yén dilahirkeun dina 20 taun, 40 taun, 60 taun bakal langkung saé tibatan anu kantos,” saurna dina wawancara di Lowy Institute.

Mémang, dunya ngalaman tren anu parah sapertos pandémik Covid-19, gagal pamaréntahan pikeun ngatasi perubahan iklim, sareng ningkat polarisasi politik di Amérika Serikat. Survei Gallup manggihan yén ngan 42 persén urang Amerika nyangka jalma ngora kiwari bakal boga standar hirup hadé ti kolotna. Angka ieu 18% langkung handap tina taun 2019.

tapi nurutkeun gerbang tagihan, kahareupna bakal leuwih hadé. Anjeunna nyebatkeun kamajuan kaséhatan masarakat anu parantos ningali tingkat kematian global di handapeun lima taun satengah dina dua dekade katukang.

“Jumlah inovasi anu bakal ngaronjatkeun kaayaan manusa sakabéh bakal tetep loba pisan. Urang bakal cageur obesitas, urang bakal cageur kanker, urang bakal ngabasmi polio, “ceuk Gates.

Lajeng dibandingkeun jaman baheula, harepan hirup manusa geus ngaronjat pisan. Dina 1700, rata-rata jalma maot saméméh umur 40. Contona, di Amérika Serikat, harepan hirup ayeuna 76 taun. Sadayana hatur nuhun kana téknologi anu terus-terusan sareng inovasi kaséhatan.

Tonton videona”Bill Gates milih Android tibatan iPhone
[Gambas:Video 20detik]

(fyk/fay)



Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *