Bolehkah Apple Watch Series 8 mengesan serangan jantung?


Apple Watch Series 8 menampilkan penderia jantung elektrik yang membolehkan anda melakukan elektrokardiogram (ECG) menggunakan apl ECG terbina dalam. Dengan ciri ini, anda boleh mendapatkan cerapan berguna tentang irama jantung anda. Di samping itu, profesional perubatan terlatih boleh menggunakan data EKG untuk mengenal pasti potensi penyelewengan yang mungkin menunjukkan masalah asas seperti fibrilasi atrium (AFib). Walaupun ciri ini mungkin menyebabkan sesetengah orang percaya bahawa Apple Watch Series 8 boleh mengesan serangan jantung, ia tidak boleh.

Halaman Sokongan Apple untuk pemberitahuan kesihatan jantung pada Apple Watch dengan jelas menyatakan bahawa Apple Watch Series 8 tidak dapat mengesan serangan jantung. Jika pengguna mengalami sebarang gejala, seperti sakit dada, tekanan atau sesak, syarikat menggesa mereka untuk melakukannya “Hubungi perkhidmatan kecemasan dengan segera.”

Walaupun Apple Watch Series 8 tidak dapat mengesan serangan jantung, ia boleh mengesan irama jantung yang tidak teratur. Ciri pemberitahuan irama yang tidak teratur pada jam tangan pintar kadangkala memeriksa degupan jantung anda untuk memeriksa irama yang tidak teratur, yang boleh menunjukkan masalah seperti AFib. Anda boleh mendayakan ciri ini dengan menuju ke bahagian Jantung apl Kesihatan pada iPhone anda. Setelah didayakan, anda boleh mendayakan/melumpuhkan pemberitahuan irama yang tidak teratur dalam apl Apple Watch pada iPhone anda.

Tangkapan skrin ciri pemberitahuan tempo tidak teratur pada iPhone.

Jika anda menerima notis degupan jantung yang tidak teratur pada Apple Watch Series 8 anda, anda harus bercakap dengan doktor anda dengan segera. Apple menyatakan bahawa ciri ini tidak sentiasa mencari AFib, jadi ia tidak dapat mengesan semua kejadian AFib. Oleh itu, pengguna tidak seharusnya bergantung semata-mata pada Apple Watch mereka untuk perkara yang sama.

    Siri Apple Watch 8

    Walaupun Apple Watch Series 8 boleh mengesan degupan jantung yang tidak teratur, ia tidak dapat mengesan serangan jantung.

Walaupun Apple Watch Series 8 menawarkan sokongan untuk pelbagai ciri penjejakan kesihatan, ia bukan peranti perubatan. Oleh itu, anda hanya perlu menggunakannya untuk garis panduan am. Lihat doktor anda jika anda tidak sihat, walaupun Apple Watch anda mengatakan semuanya kelihatan baik-baik saja. Walau bagaimanapun, Apple Watch Series 8 masih merupakan pembelian yang hebat kerana ia boleh membantu anda mengenal pasti pelbagai isu kesihatan, membolehkan anda mendapatkan rawatan perubatan tepat pada masanya.

Jika anda sedang mempertimbangkan untuk memilihnya, lihat senarai tawaran terbaik Apple Watch Series 8 kami untuk menjimatkan wang tunai. Semasa anda melakukannya, lihat juga cadangan tali dan sarung Apple Watch Series 8 kami.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *