Bolehkah Google Pixel Watch memantau gula darah?


Google Pixel Watch menawarkan pelbagai ciri kesihatan untuk membantu anda mengekalkan matlamat kecergasan anda. Antaranya ialah ciri standard seperti pemantauan kadar denyutan jantung berterusan dan pengesanan tidur, serta ciri yang lebih canggih seperti pemantauan suhu kulit. Tetapi bolehkah Pixel Watch memantau paras gula dalam darah?

Tidak, Google Pixel Watch tidak boleh mengukur gula darah. Ini tidak menghairankan kerana tiada jam tangan pintar gred pengguna di pasaran, termasuk Apple Watch dan Galaxy Watch 5, pada masa ini mempunyai keupayaan pemantauan gula darah.

Walaupun Samsung dan Apple dikatakan sedang berusaha untuk mengintegrasikan pemantauan glukosa darah bukan invasif pada jam tangan pintar mereka, tidak mungkin ciri ini akan tersedia secara komersial dalam masa terdekat. Terdapat beberapa sebab yang mungkin mengapa jam tangan pintar tidak tersedia di pasaran pada masa ini untuk ciri pemantauan gula darah. Pertama, memantau gula darah anda memerlukan tusukan jari, sesuatu yang tidak boleh dilakukan dengan jam tangan pintar. Kedua, teknologi ini belum cukup maju untuk menjadikan penderia dan komponen yang diperlukan lebih kecil agar sesuai dengan jam tangan pintar. Akhirnya, kulit pada pergelangan tangan bukanlah tempat yang sesuai untuk memantau paras gula dalam darah, kerana bacaan boleh dipengaruhi oleh faktor seperti peluh dan suhu.

Ada kemungkinan jam tangan pintar akan menyediakan pemantauan gula darah suatu hari nanti. Ini akan menjadi ciri yang berharga untuk penghidap diabetes, membolehkan mereka memantau paras gula darah mereka dengan lebih mudah. Ia juga berguna untuk orang yang cuba menurunkan berat badan, kerana ia akan membantu mereka lebih memahami bagaimana diet mereka mempengaruhi paras gula darah.

    jam tangan google pixel

    Google Pixel Watch menawarkan sejumlah besar ciri kesihatan dan kecergasan dengan pengecualian gula dalam darah.

Untuk mengulangi, Pixel Watch baharu tidak mempunyai monitor glukosa darah. Walau bagaimanapun, anda boleh memautkan peranti monitor glukosa berterusan (CGM) luaran kepada jam tangan pintar anda untuk melihat paras gula darah anda dalam masa nyata terus dari pergelangan tangan anda.

Bercadang untuk membeli jam tangan Pixel baharu? Lihat tawaran Pixel Watch yang menakjubkan ini untuk penjimatan yang besar.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *