Bono Akhirnya Terserah Untuk Memusnahkan Perpustakaan iTunes Anda Dengan Album U2 PercumaU2 Frontman Bono akhirnya dimiliki. Album U2 percuma yang diletakkan pada pustaka iTunes peribadi yang mendalam setiap orang pada tahun 2014 adalah idea keseluruhannya.

The lagu innocence Album itu muncul secara automatik dalam perpustakaan iTunes orang ramai, dan kemudian disegerakkan secara tidak sengaja ke peranti iPhone dan iPod mereka selepas itu. Sukar untuk dilakukan tanpanya juga.

Beberapa pengguna yang memadamkannya, termasuk penulis ini, mendapati ia akan muncul secara misteri di dalam perpustakaan semula. Ia sangat menjengkelkan. Selama 8 tahun, saya tertanya-tanya sama ada saya perlu menyalahkan citarasa muzik Tim Cook, atau keterlaluan Bono. Sekarang kita tahu ia adalah yang terakhir.

Dalam memoirnya yang akan datang, yang telah disemak dalam Guardian pada hujung minggu, Bono berkata, “Saya bertanggungjawab sepenuhnya.” dalam buku ini 40 lagu dalam satu cerita Dia menulis, “Saya pernah berfikir bahawa jika kita boleh meletakkan muzik kita dalam jangkauan, orang mungkin memilih untuk mengaksesnya. Tidak cukup.”

Seperti kata seorang bijak di media sosial, ‘Saya bangun pagi ini untuk mencari Bono di dapur saya, minum kopi saya, dalam jubah saya, membaca surat khabar saya. Atau, kurang mesra, “Album U2 percuma terlalu tinggi.” Timur Tengah dan Afrika mengabaikannya.

The hari yang indah Penyanyi itu (yang tiada dalam album iTunes percuma) menceritakan kisah tentang bagaimana pemberian itu berlaku selepas perbualan dengan Tim Cook, yang masih baru di kerusi besar di Apple.

Bono menulis bahawa Cook memberitahunya, “Adakah anda mahu memberikan muzik ini secara percuma? Tetapi keseluruhan perkara yang kami cuba lakukan di Apple bukanlah untuk memberikan muzik secara percuma. Intinya adalah untuk memastikan pemuzik dapat bayaran.” Saya rasa anda membayar kami untuk itu, dan kemudian anda memberikannya Percuma sebagai hadiah kepada orang ramai. Bukankah itu bagus? “

Ternyata sebilangan kecil pengguna iTunes bersetuju, kerana terdapat tindak balas yang agak besar. Bono pada mulanya meminta maaf dan Apple memberi arahan kepada semua orang tentang cara untuk memadamkannya. Namun, penyesalan baru ini membuatkan saya berasa sedikit sedih kerana terlalu kecewa dengannya.

Dia menulis: “Anda mungkin menyebutnya cita-cita sombong. Atau melompat. Pengkritik mungkin menuduh saya melakukan pelanggaran. Ia adalah. Jika idea itu adalah untuk menyampaikan muzik kita kepada orang yang menyukai muzik kita, maka itu adalah idea yang baik. Tetapi jika idea itu adalah untuk menyampaikan muzik kami kepada orang yang mungkin tidak begitu berminat Dengan muzik kami, mungkin terdapat beberapa kemunduran. Tetapi apakah yang paling teruk yang boleh berlaku? Ia akan menjadi seperti mel sampah.”

Bagaimanapun, saya fikir kita boleh menutup kes ini, akhirnya.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *