Cara membuat panggilan WiFi pada iPhone anda


Panggilan WiFi pada iPhone adalah ciri yang sangat berguna, ia sangat mudah untuk disediakan dan setelah disediakan ia mudah digunakan apabila anda memerlukannya.

Panggilan WiFi direka untuk berfungsi secara automatik apabila anda memerlukannya dan memastikan anda boleh menerima dan membuat panggilan melalui WiFi apabila terdapat isu isyarat selular pada iPhone anda. Ini adalah ciri hebat yang boleh memastikan anda masih boleh membuat dan menerima panggilan walaupun di kawasan isyarat lemah selagi anda mempunyai akses WiFi.

Ia boleh digunakan untuk membuat dan menerima panggilan melalui WiFi apabila anda biasanya tidak dapat membuat panggilan biasa kerana isyarat selular yang rendah atau tiada. Ini boleh menjadi sangat berguna di kawasan yang terdapat liputan selular yang lemah, tetapi anda mempunyai akses WiFi

Bagaimanakah cara saya menyediakan panggilan WiFi pada iPhone saya?

Untuk dapat menggunakan panggilan WiFi pada peranti anda, anda perlu mendayakan ciri tersebut. Untuk melakukan ini, anda perlu pergi ke Tetapan > Data mudah alih > Sambungan WiFi Kemudian tukar fail Tukar kepada Hidup.

Itu sahaja, ciri itu kini disediakan dan iPhone serta telefon anda kini boleh membuat dan menerima panggilan melalui WiFi apabila anda disambungkan kepadanya.

Tiada caj untuk panggilan WiFi pada iPhone anda dan ia boleh berguna apabila anda mempunyai isyarat rendah atau tiada pada rangkaian pembekal perkhidmatan anda, tetapi anda masih mempunyai akses kepada WiFi.

Ini juga boleh berguna jika anda perlu membuat panggilan kecemasan. IPhone anda akan secara automatik melalui telefon bimbit jika anda mempunyai isyarat daripada pembawa anda. Jika anda mendayakan WiFi dan tiada isyarat, ia akan membuat panggilan melalui WiFi.

Bagaimanakah saya boleh mendayakan peranti lain untuk menyambung melalui WiFi?

Anda juga boleh menambah lebih daripada satu peranti untuk membuat panggilan melalui WiFi, contohnya, anda juga boleh membuat panggilan menggunakan iPhone pada iPad atau Mac anda.

Ini adalah satu lagi ciri yang mudah didayakan. Pada iPhone anda, anda perlu Tetapan > Data mudah alih > Sambungan WiFi, kemudian pilih Panggilan pada peranti lain. Anda kemudian boleh memilih peranti yang ingin anda tambahkan untuk menggunakan sambungan WiFi.

Jika anda ingin menerima panggilan pada salah satu peranti ini, anda perlu menukar beberapa tetapan dalam FaceTime pada peranti itu. Untuk melakukan ini, anda perlu pergi ke Tetapan > FaceTime > Panggilan daripada iPhone dan togol suis ke kedudukan hidup. Anda tidak akan dapat membuat dan menerima panggilan pada peranti tambahan anda.

Menyambung ke WiFi pada iPhone dan peranti lain ialah ciri yang berguna, terutamanya jika anda melancong dan berakhir di suatu tempat di mana pembawa anda mempunyai isyarat rendah atau lemah. Anda boleh mengetahui maklumat lanjut tentang menggunakan panggilan WiFi pada peranti anda di tapak web Apple.

Kami harap anda mendapati panduan ini berguna dan jika anda mempunyai sebarang soalan tentang cara menghidupkan ciri ini pada iPhone atau peranti lain anda, sila tinggalkan komen di bawah dan kami akan cuba menjawabnya sebaik mungkin. Panduan ini ditulis menggunakan versi terkini perisian iOS Apple pada masa itu, iOS 16.0.

hak imej: Taylor Grout

Difailkan di bawah: Apple, Apple iPhone, Guides
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *