Chrome boleh mencari sejarah dan penanda halaman daripada bar alamat


Semasa Google mereka bentuk semula kotak omni untuk Android, Chrome pada desktop mendapat pintasan yang sangat berguna yang membolehkan anda mencari sejarah dan penanda halaman anda dengan pantas terus dari bar alamat.

Jika didayakan – Cari teg di bawah, anda boleh memasukkan sejarah, penanda halaman atau tab dalam bar alamat Chrome diikuti dengan ruang. Kemudian @-query bertukar kepada sejarah carian, penanda halaman atau segmen tab anda dan anda bebas untuk memasukkan istilah tersebut.

Hasilnya kelihatan tertanam di bawah kotak omni supaya anda boleh menavigasi dengan cepat menggunakan kekunci anak panah atau kursor. Sejarah dan Penanda Halaman membolehkan anda menekan Enter untuk pergi ke halaman skrin penuh masing-masing dengan pertanyaan anda telah dipraisi. Begitu juga, jika terdapat hanya satu tab yang sepadan, entri tersebut membawa anda ke tapak tersebut dengan serta-merta.

Ini adalah lanjutan tindakan Chrome yang agak berguna dan berkuasa, yang membolehkan anda membuka tetapan utama dengan cepat daripada kotak omni. Kami melihat pintasan carian Chrome untuk sejarah, penanda halaman dan tab didayakan dalam ChromeOS 106, dan ia kini dalam versi beta, tetapi ia belum dikeluarkan secara meluas lagi.

Dayakan untuk menunjukkan pertanyaan yang paling kerap ditanya, daripada penyemakan imbas peranti Tarikh, secara organik antara tapak yang paling banyak dikunjungi dalam jubin mv. – Mac, Windows, Linux, ChromeOS, Android, Fuchsia, Lacros

Walau bagaimanapun, anda boleh mendayakannya pada macOS, Windows, Linux dan ChromeOS menggunakan bendera berikut:

chrome://flags/#omnibox-site-search-pack starter

Lagi tentang Chrome:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *