Chrome mendapat bar carian sisi untuk membuang butang belakangPenyemak imbas Google Chrome terkini menampilkan bar sisi baharu yang membolehkan pengguna memanggil halaman hasil carian, bukannya menekan butang belakang.

Butang “Buka Carian dalam Panel Sisi” dalam bar URL akan memudahkan anda membandingkan hasil carian tanpa meninggalkan tab terbuka.

Pengguna akan dapat mengklik pada setiap hasil dan ia akan dimuatkan dalam bahagian utama halaman, sementara panel sisi kekal kelihatan. Dalam catatan blog, Google menerangkan cara ciri tersebut berfungsi:

  • Masukkan carian anda dalam bar alamat dan klik pada hasil carian.
  • Dalam bar alamat, klik Buka carian dalam panel sisi.
  • Hasil carian anda akan dibuka di panel sisi. Klik hasil dan halaman akan dibuka dalam tab semasa supaya anda boleh membandingkan halaman dan hasil dengan mudah.

Sebelum ini, pengguna perlu berulang-alik antara halaman hasil carian dan tapak itu sendiri, atau membuka hasil pilihan dalam tab baharu untuk mengekalkan hasil asal. Ini menjadikan perkara lebih mudah.

Ciri ini mula diuji awal tahun ini, tetapi kini dilancarkan dalam versi terbaharu penyemak imbas Google Chrome. Di tempat lain, Google kini membawa alat penjejakan harganya ke versi desktop penyemak imbas, selepas melancarkannya untuk peranti mudah alih (melalui The Verge). Google berkata:

  1. Pergi ke kedai dalam talian dan cari produk yang ingin anda jejaki.
  2. Klik Penjejakan Harga dalam bar alamat.
  3. Klik Jejaki Harga untuk mula menjejaki item. E-mel pengurangan harga anda akan pergi ke Akaun Google yang anda log masuk.
  4. Untuk berhenti menjejak produk, klik ‘penjejakan harga’ dalam bar alamat, kemudian ‘nyah jejak’.
  5. Ciri ini tersedia apabila anda log masuk.

Adakah Google Chrome masih pelayar pilihan anda atau adakah anda telah beralih kepada Edge, Safari, Firefox, atau pun salah satu pilihan yang memfokuskan privasi daripada DuckDuckGo? Beritahu kami tentang Trustedreviews di Twitter.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *