Cuba perbaharui apl Google Home lebih awal dengan mendaftar untuk pratonton awam


Pratonton awam adalah secara langsung dan anda boleh mendaftar daripada tetapan aplikasi


Google memberi kami pratonton reka bentuk semula apl Google Home yang akan datang pada awal bulan lepas, mempamerkan reka letak lima tab yang dikemas kini dan menyerlahkan beberapa ciri baharunya. Walaupun apl itu akan dilancarkan kepada pengguna awal tahun depan, anda boleh mencubanya lebih awal dengan mendaftar untuk program pratonton awam.


Kemas kini terbaru dalam Blog Komuniti Google Nest (melalui 9to5Google) menyatakan bahawa program pratonton awam untuk apl Google Home yang diubah suai kini disiarkan secara langsung. Jika anda ingin mencubanya, anda boleh melanggan program dengan menuju ke tetapan aplikasi dan memilih Baharu pratonton awam Pemilihan. Pada halaman seterusnya, klik Minta jemputan butang untuk menyertai program. Anda juga boleh kembali ke susun atur lama dengan memilih Fail Batalkan permintaan jemputan pilihan pada halaman yang sama.

Anda boleh mengambil tangkapan skrin apl Pratonton Awam Google Home pada latar belakang putih.

Jika Google menerima apl anda, apl Google Home akan memaparkan pemberitahuan bahawa ia akan dikemas kini kepada Pratonton Awam tidak lama lagi. Anda boleh klik Fail Sertai pratonton awam Butang dalam pemberitahuan untuk mengemas kini apl. Selepas memasang kemas kini, anda akan dapat mengakses ciri baharu berikut:

 • Kegemaran: Akses peranti dan tindakan kegemaran anda dengan mudah. Ini termasuk keupayaan untuk menggemari kamera anda supaya anda boleh menonton siaran langsung apabila apl berjalan.
 • ruang: Akses kumpulan peranti serupa seperti lampu dengan pantas.
 • Perkakasan: Cari semua peranti anda dan semak statusnya dengan mudah.
 • Paparan kamera dan garis masa yang dikemas kini:
  • Garis masa log video menegak: Sental dengan pantas rakaman video berjam-jam atau lompat ke paparan langsung.
  • Paparan acara: Akses menu acara dan tatal ke momen tertentu. Tonton video dalam mod landskap pada telefon atau tablet anda.
  • Tindakan Pantas: Tonton dan bercakap dengan sesiapa sahaja di hadapan kamera atau loceng pintu dengan mesej langsung atau prarakam. Hubungi perkhidmatan kecemasan (untuk pelanggan US Nest Aware sahaja), pergi ke tetapan peranti dan muat turun sebarang acara ke telefon anda.
 • Pemain media mini: Lihat perkara yang dimainkan di rumah anda dan laraskan kelantangan atau akses alat kawalan jauh.
 • Aktiviti: Semak apa yang berlaku di dalam dan di sekitar rumah anda.
 • tetapan: Cari dan urus peranti, perkhidmatan dan ahli isi rumah.

Halaman sokongan dengan butiran lanjut tentang program pratonton awam apl Google Home menyerlahkan beberapa isu yang diketahui dengan keluaran tersebut. Ini termasuk:

 • Pada mulanya, anda akan dapat menggemari peranti dan tindakan anda dalam tab Kegemaran, tetapi bukan Automasi. Keupayaan untuk menggemari automasi anda sendiri akan datang tidak lama lagi.
 • Pengalaman Pengawal Kamera baharu (dengan paparan log langsung dan potret) hanya tersedia untuk kamera Nest dan loceng pintu yang disediakan dengan apl Google Home. Ini termasuk Nest Cam (bateri), Nest Cam dengan lampu limpah, Nest Cam (dalaman, berwayar), Nest Doorbell (bateri) dan Nest Doorbell (berwayar, generasi kedua). Sokongan untuk kamera lama akan tersedia tidak lama lagi.
 • Apl Google Home yang direka bentuk semula tidak menyokong beberapa peranti lama (cth: Nest Protect) daripada apl Nest.
 • Selepas memasang semula, apl mungkin kembali kepada pengalaman lama pada mulanya. Inisiasi seterusnya akan memulihkan pengalaman pratonton awam.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang apl Google Home yang telah diubah suai, lihat liputan kami sebelum ini.


sumber: Blog Komuniti Google Nest, Bantuan Google Nest

Di seberang: 9to5GoogleSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *