Dampak blokade Cina pabrik Apple India mangrupakeun berkah, produksi iPhone 14 soars



Wartawan Tribunnews.com Namira Yunia Lestanti

TRIBUNEW.COM, Cirebon – Produsén Apple Taiwanese Pegatron parantos ngalihkeun sadaya jalur produksi pikeun séri iPhone 14 ka pabrik Foxconn di Chennai, India, saatos évakuasi massal pagawé Cina Apple.

Pabrik Foxconn di daérah Zhengzhou parantos tekenan pisan kusabab kabijakan konci pamaréntahan lokal atanapi larangan régional pikeun ngaréspon kana lonjakan kasus positif Covid-19, saatos fasilitas produksi dipindahkeun ti China ka India.

Tapi hanjakalna, kabijakan éta nyababkeun kasalempang para pagawé Apple di pabrik Foxconn, dugi ka rébuan kabur pisan pikeun ngahindarkeun konci anu ageung.

Baca ogé: Xi Jinping ngonci 600.000 pagawé pabrik iPhone di Cina pikeun nyegah pagawé kabur

Henteu ngan éta, tapi ancaman lockdown ogé parantos mangaruhan kalambatan produksi iPhone 14 anyar di pabrik Foxconn.

Kusabab pabrikna mangrupikeun fasilitas manufaktur utama Apple, lokétna tiasa ngajantenkeun Apple pikeun neraskeun produksi pikeun nyumponan paménta pasar.

Henteu ngan éta, tapi mecenghulna konflik dagang AS-Cina geus exacerbate kaayaan.

Hariwang yén kaayaan bakal salajengna ngurangan sharing Apple, maker telepon Apple geus mutuskeun pikeun mindahkeun basis produksina ti Cina ka cabang séjén.

Henteu munasabah pikeun milih India salaku lokasi produksi pikeun iPhone 14 énggal, sareng kontribusi India salaku kontributor pikeun produk Apple henteu diragukeun.

Sahenteuna nagara Bollywood geus junun nyitak 4.8 juta produk Apple ku 2021, nurutkeun consultancy IDC India.

Baca ogé: Apple ngirangan target produksi iPhone ku 30%, ditarajang ku larangan Covid-19 di China

Sateuacan relokasi resmi dina ahir Nopémber, pabrik Foxconn parantos ngahasilkeun modél iPhone 14, iPhone SE, iPhone 12 sareng iPhone 13 di India dina bulan Séptémber, sedengkeun pabrik Apple sanésna, nyaéta Wistron sareng Pegatron, ogé mimiti nampi pesenan. Pabrikan kalolobaan model. iPhones entry-level panganyarna.

Saatos produksi pinuh réngsé, Apple India ngarencanakeun pikeun ngamimitian produksi masal di 2023, sareng diperkirakeun ngaluncurkeun langkung seueur héndsét tibatan 2022 ku catetan 6 juta unit.

Lonjakan éta kusabab naékna paménta pikeun smartphone high-end sareng dukungan perusahaan pikeun fans Apple dina bentuk diskon sareng nawaran artos.





Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *