Devialet marah pada audio mudah alih dengan pembesar suara pintar Mania


Devialet telah mengumumkan pembesar suara pintar mudah alih pertama Mania, yang bercita-cita untuk menggabungkan bunyi stereo, bantuan pintar dan reka bentuk mewah dalam bentuk yang padat dan mudah alih.

Anda mungkin mengenali Devialet untuk pembesar suara gaga Phantomnya, tetapi syarikat itu sedang berusaha untuk mengatasi pencapaian masa lalunya dengan mengecilkan teknologinya menjadi faktor bentuk yang padat dan mudah alih. Hasilnya ialah Mania, pembesar suara yang boleh menyebarkan bunyi dari semua sudut, jadi di mana sahaja anda duduk, anda mendapat pengalaman yang sama.

Ia padat dengan teknologi proprietari Devialet yang merangkumi ASC (Penentukuran Stereo Aktif). Ini menggunakan empat mikrofon pembesar suara untuk menyesuaikan bunyi dengan persekitarannya. Ini bukan Sonos Trueplay tetapi sesuatu yang sedikit berbeza, kerana ia mengesan lokasi pembesar suara dan menentukan sama ada ia boleh memainkan audio 360 darjah atau dalam konfigurasi stereo. Sebagai contoh, letakkannya dekat dengan dinding dan dua pembesar suara jarak penuh di belakang akan menguatkan pembesar suara di hadapan. Letakkannya di atas meja yang tidak terhalang dan ia akan berbunyi dari semua pembesar suaranya.

Terdapat juga teknologi SAM (Active Headphone Matching) Devialet yang menyegerakkan prestasi woofer dan amplifier anda untuk prestasi optimum. Devialet mendakwa Mania boleh mencapai sehingga 30Hz dengan frekuensi bes, dan sehingga 20kHz untuk menampung julat frekuensi audio yang luas.

Edisi Hitam DEVIALET Mania

Secara visual, bayangkan obsesi sebagai lorong boling kecil dengan pemegang dan anda tidak jauh. Ia berukuran 170mm panjang dan berat 2.3kg dengan pemegang pepejal untuk pengangkutan, dan dibalut dengan kain tenunan yang datang dalam kemasan hitam atau kelabu. Terdapat juga versi Paris Opéra yang dihiasi dengan moongold 24-cara dan termasuk dok pengecasan untuk mengecas. Pengecas dinyahkotak dengan kemasan lain, dan boleh dibeli dengan harga £69 / US$100.

Wi-Fi, Bluetooth 5.0, AirPlay 2 dan Spotify Connect semuanya disokong, dengan hayat bateri sehingga sepuluh jam dan penarafan IPX4 untuk perlindungan percikan. Amazon Alexa juga terbina dalam untuk mereka yang mahukan bantuan pintar, dengan keupayaan untuk menyediakan melalui aplikasi Devialet, yang dengannya anda boleh mengawal pembesar suara serta dengan Phantom Remote.

Devialet Mania tidak murah, tetapi dengan cara yang sama seperti Naim Mu-so Qb telah membuka pasaran untuk pembesar suara wayarles kecil premium, Mania sedang mencari untuk mencapai sesuatu yang serupa dalam pasaran mudah alih.

Harga bermula pada £690 / $790 / $1,100 CAD / AU$1,400. Di UK, ia akan tersedia untuk pembelian daripada Harrods dan Selfridges, serta dari laman web Devialet.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *