Di mana untuk membeli CPU Intel Raptor Lake Generasi ke-13


Pemproses Intel Generasi ke-13 ada di sini dan anda mungkin mahukannya, jadi di sini anda boleh mendapatkannya.


CPU Intel Raptor Lake Generasi ke-13 baharu kini rasmi dan bersedia untuk dilancarkan pada 20 Oktober. Dan itu tidak lama untuk menunggu antara pengesanan dan boleh mendapatkannya. Seperti semua teknologi baharu yang hangat, pasti terdapat sedikit permintaan untuk CPU baharu semasa pelancaran.


Nasib baik, terdapat banyak tempat di mana anda boleh membeli. Lebih baik lagi, sesetengah peruncit sudah membenarkan anda membuat prapesanan cip 13G. Jadi jika anda mahu, anda boleh mendapatkan pesanan anda sekarang.


Tempat untuk membeli Intel Gen ke-13 di AS dan Kanada

Intel Core i9-13900 K

Di AS dan Kanada, pilihan terbesar kini tersedia melalui Newegg. Lima daripada enam SKU awal sedia untuk prapesanan, dengan hanya Core i9-13900KF belum tersedia. Harga adalah lebih tinggi sedikit daripada harga yang disyorkan Intel, tetapi jaminan harga rendah Newegg akan memastikan bahawa sebarang penurunan harga sebelum pelancaran dihormati. Klik pada pautan di bawah untuk pre-order sekarang.

Newegg juga mempunyai pra-pesanan untuk sekumpulan papan induk Z790 baharu yang diumumkan bersama-sama dengan CPU baharu jika anda juga memerlukannya.

Terdapat juga prapesanan yang akan dibuat pada kesemua enam peranti di B&H, termasuk Core i9-13900KF. Klik pada pautan di bawah untuk pra-pesanan B&H anda.

Peruncit seperti Amazon dan Best Buy nampaknya masih belum menerima prapesanan untuk CPU generasi ke-13 baharu. Tetapi pada asasnya dijamin bahawa anda akan dapat membeli sekurang-kurangnya beberapa koleksi baharu daripada kedua-dua kedai ini. Kami akan mengemas kini dengan pautan apabila ia datang dalam talian.

Di mana untuk membeli Intel 13th Gen di Eropah

Intel Core i5-13600K

Di Eropah, anda boleh mengharapkan Amazon menjual CPU generasi ke-13 baharunya di pelbagai negara di seluruh benua. Seperti di AS, prapesanan nampaknya tidak sah pada masa ini, tetapi berdasarkan generasi sebelumnya, adalah diakui bahawa ia akan tersedia.

Peruncit yang lebih kecil dan lebih khusus akan menjadi tempat yang baik untuk dilihat. Peruncit seperti Overclockers dan eBuyer di UK, atau CaseKing di Jerman, sebagai contoh. Harga tempatan hampir pasti berbeza daripada harga di AS Di UK, sebagai contoh, anda melihat sekitar £700 untuk pemproses Intel Core i9-13900K dan £30 kurang untuk varian KF. Perbezaan £30 ini terpakai di seluruh versi Core i7, Core i5 K dan KF juga.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *