Doktor Khas Seratus Tahun boleh membawa lebih ramai rakan seperjuangan yang kembali


Kepulangan Ace daripada Sophie Aldred dan Teijan Jovanka karya Janet Fielding dalam Doctor Who Centenary Special telah disahkan – tetapi adakah rakan kumpulan lain akan melakukannya juga?


The Doktor dari Seratus tahun istimewa itu boleh menampilkan lebih ramai rakan seperjuangan yang kembali. Keterujaan bertambah untuk Doktor dari Centenary Special, yang akan bersiaran pada 23 Oktober. Pengembaraan terbaru Jodi Whitaker sebagai Doktor Ketiga Belas berjanji akan menjadi surat cinta kepada sejarah 59 tahun rancangan itu.


gelaran rasmi Kuasa doktorThe Doktor dari Istimewa keseratus itu telah disahkan untuk memperkenalkan dua sahabat yang kembali dari siri klasik. Janet Fielding akan memainkan semula peranan Tegan Jovanka, pramugari yang terjumpa Tardis dan menjadi teman utama kepada Doktor Kelima Peter Davison. Dia akan disertai oleh Ace dari Sophie Aldred, watak yang menyertai TARDIS semasa remaja dan menjadi bidak dalam permainan Machiavellian Doktor Ketujuh Sylvester McCoy. Kedua-dua ini adalah antara yang paling popular dan disayangi Doktor dari Rakan dan peminat teruja untuk melihat apa yang telah mereka lakukan sejak beberapa dekad yang lalu.

Paparan hari ini

Berkaitan: Pelan Doktor Asal-Selepas Penyewa Menjadikan Doktor Smith Lebih Baik

Tetapi Tien dan Ace mungkin tidak begitu Doktor dariHanya rakan-rakannya yang pulang. BBC telah mengeluarkan wawancara rasmi dengan Janet Fielding (melalui TVZone), di mana dia mendedahkan bagaimana kedua-dua rakan itu akhirnya bekerja bersama, mendedahkan bahawa mereka adalah sebahagian daripada rangkaian bekas rakan. “Bekas rakan seperjuangan di Bumi telah berjaya menghubungi satu sama lain,Fielding menerangkan,Dia dan Ace mengetahui bahawa sesuatu sedang berlaku dan aktiviti itu berkemungkinan asing. Dan mereka mencapai…“Walaupun sudah pasti tumpuan akan tertumpu kepada Tegan dan Ace, komen ini pastinya menunjukkan terdapat potensi untuk watak lain muncul.


Doktor mana yang boleh memulangkan sahabat dalam doktor istimewa yang berumur 100 tahun?

Terdapat khabar angin selama berbulan-bulan tentang klasik yang lain itu Doktor dari Lelaki boleh kembali ke seratus tahun istimewa. Ada yang mengesyaki bahawa William Russell boleh memainkan semula peranan Ian Chesterton, salah seorang daripada dua guru sekolah yang terjumpa TARDIS pada mulanya. Doktor dari cerita, dan ia akan menjadi menarik untuk mengetahui apa yang berlaku kepada teman ikonik ini. Nicola Bryant, yang memainkan watak Berbogliam yang malang”Berry“Brown telah disebut bersama dengan kedua-dua doktor kelima Davison dan doktor keenam Colin Baker, yang mungkin mengejutkan, walaupun, memandangkan Perry telah keluar dari dunia, dan Doktor dari Dia baru-baru ini menentukan nasibnya yang tidak memuaskan dengan cara lain. Kemungkinan besar adalah Katie Manning, yang memainkan rakan klasik Doktor Ketiga Joe Grant dan sebenarnya mengulangi peranannya dalam Pengembaraan Sarah Jane.

Kami juga berharap ada persetujuan untuk rakan-rakan zaman moden, yang membantu memberikan rasa bahawa ini benar-benar siri berterusan yang berlangsung selama 59 tahun (diberikan dengan rehat yang malang dari 1989 hingga 2005). Martha Jones dari Freema Agyeman, rakan Doktor Kesepuluh David Tennant, akan tinggal di Bumi dalam tempoh masa ini, jadi dia akan bersedia untuk kembali sebagai sebahagian daripada rangkaian sahabat yang longgar ini. Menjadi pejuang angkasa lepas bebas, meneruskan perang salibnya menentang penceroboh asing, Martha pasti akan berjaya dengan Ace – yang sentiasa menyukai kerja dan bahan letupannya. Terdapat juga persamaan yang menarik antara cinta Martha yang tidak berbalas kepada doktornya dan Doktor dariKisah sahabat terkini, antara Dr. Whitaker XIII dan Yaz oleh Mandeep Gill. Teks tidak mungkin terlalu bergantung pada persamaan ini, tetapi ia akan menambah lebih mendalam pada Doktor dari Istimewa Seratus Tahun.

Sumber: TVZone

Seterusnya: Kita mungkin tahu bagaimana David Tennant kembali kepada doktor sekarangSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *