Fujifilm dilancarkan secara langsung: Adakah kita akan melihat khabar angin Fujifilm X-T5?


segarkan semula

Sudah terdapat sebilangan besar peminat Fuji yang telah menubuhkan kem di halaman strim langsung X Summit. Dan hampir semua orang nampaknya mempunyai senarai keinginan yang berbeza untuk pengumuman hari ini.

Antara komen awal adalah harapan untuk “siri X100 baharu” (digabungkan dengan fotografi jalanan terkenal Fujfilm), “X-Pro4 dengan sensor 40MP baharu itu”, dan pesaingnya yang paling popular, “X-T5”. Tiada tekanan, Fuji…

(Kredit imej: Fujifilm)

Mengapakah acara X Summit sangat penting dalam dunia kamera? Dari segi sejarah, ia telah menjadi lebih daripada satu pengumuman produk – kami juga biasanya melihat kanta baharu dan beberapa penggoda pelancaran masa hadapan juga.

Semasa Sidang Kemuncak X Fujifilm pada Jun 2021, sebagai contoh, kami melihat dua kamera baharu dan lapan kanta baharu diumumkan (empat untuk siri X, empat untuk siri GFX format sederhana). Fuji juga mendedahkan bahawa penderia X-Trans generasi akan datang akan menyertakan reka bentuk tindanan pantas – yang akhirnya menjadi peranti utama dalam Fujifilm X-H2S.

Saya tidak boleh menjanjikan anda sebanyak itu pengumuman hari ini, tetapi pastinya ada preseden untuk beberapa kejutan. Dan pasang tali pinggang, kerana acara itu mengambil masa sejam.

Jadi, bagaimana anda menonton sidang kemuncak Fujifilm X hari ini? Acara ini distrim secara langsung di YouTube pada pautan di atas, dengan masa mula rasmi pada 2 November pada 9AM ET/1PM GMT. Jika anda berada di Australia, jam 12AM EDT pada 3 November, tetapi itu bukan alasan untuk tidak mendengar.

YouTube dengan mudah membolehkan anda menetapkan peringatan apabila strim langsung anda akan bermula – cuma ketik ikon loceng dalam video di atas dan anda akan menerima peringatan e-mel. Tetapi jelas pendekatan yang lebih baik adalah dengan mengambil beberapa popcorn sebagai tambahan kepada kerusi perkhemahan kegemaran anda, dan teruskan pembinaan kami di sini. Ia pasti akan lebih menyeronokkan daripada menonton Twitter terbakar ke tanah.

Hai, saya Mark (Editor TechRadar Cameras) dan saya akan membimbing anda melalui acara Fujifilm X Summit hari ini. Saya telah menggunakan, menyemak dan memiliki banyak kamera Fujifilm X-series, jadi saya benar-benar tidak sabar untuk melihat jenama kamera unik itu pada hari ini.

Ia sudah pun menjadi penghujung tahun untuk kamera baharu, dengan OM System OM-5 dan Hasselblad XQD 100C dan Sony akhirnya dihidupkan dengan FX30, ZV-1F dan A7R V. Ia membentuk satu daripada Kamera Tahun Ini. Bolehkah Fujifilm benar-benar dapat melepasinya hari ini? Kita akan tahu dalam masa sepuluh jam sahaja.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *