Generasi ketiga Apple TV 4K kini telah tiba untuk pelanggan di New Zealand dan Australia


Hari ini hari Jumaat, 4 November di New Zealand dan Australia, yang bermaksud ia adalah hari pelancaran rasmi untuk Apple TV 4K generasi ketiga baharu. Pelanggan di Australia dan New Zealand sentiasa menjadi yang pertama menggunakan peranti baharu kerana perbezaan zon waktu.


Pelanggan yang memesan Apple TV‌ 4K mereka kembali pada 18 Oktober mula menerima penghantaran mereka. Tiada Kedai Apple di New Zealand, jadi pelanggan di Australia akan menjadi orang pertama yang boleh membeli salah satu model Apple TV‌ 4K baharu di kedai runcit Apple.

Kami menjangkakan kebanyakan kedai di seluruh dunia mempunyai Apple TV‌ 4K yang sedia untuk dibeli tanpa perlu membeli, memandangkan Apple TV‌ bukanlah peranti permintaan tinggi.

‌Apple TV‌ 4K dilengkapi dengan cip A15 Bionic yang lebih pantas yang memberikan prestasi CPU 50% lebih pantas dan prestasi GPU 30% lebih pantas berbanding cip A12 dalam model generasi sebelumnya. Ia juga termasuk 4GB RAM, naik daripada 3GB, dan terdapat versi 64 dan 128GB tersedia.

Bersama HDR10 dan Dolby Vision, Apple TV‌ 4K baharu menyokong HDR10+ pada TV yang menawarkan ciri tersebut, serta reka bentuk yang lebih nipis dan ringan berbanding versi sebelumnya. Ia juga dilengkapi dengan alat kawalan jauh Siri baharu yang mempunyai port USB-C.

Harga pada ‌Apple TV‌ 4K bermula pada $129 untuk versi 64GB dan naik sehingga $149 untuk model yang mempunyai storan 128GB, port Ethernet terbina dalam dan sokongan Thread untuk peranti rumah yang disambungkan. Apple TV‌ 4K baharu lebih mahal daripada model generasi sebelumnya yang bermula pada $179.

Selepas New Zealand dan Australia, jualan Apple TV 4K akan bermula di Asia, Timur Tengah, Eropah dan akhirnya Amerika Utara. ‌Apple TV‌ 4K dijangka menjadi pelancaran produk terakhir Apple untuk 2022, dan tiada peranti lain di kaki langit untuk tahun ini. Kami menjangkakan untuk melihat Mac baharu seawal 2023.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *