Google Fit memaparkan data Nest Hub menggunakan Fitbit HR


Sejak beberapa hari lalu, penyepaduan Fitbit dengan Heart Connect telah diaktifkan. Aspek berguna penyegerakan Heart Connect menggabungkan data Nest Hub Sleep Sensing dengan kadar denyutan Fitbit ke dalam Google Fit.

Nest Hub generasi kedua dengan penderiaan tidur radar Soli menunjukkan peringkat tidur (bangun, pergerakan pantas, ringan dan dalam), kadar pernafasan dan kualiti persekitaran. Yang terakhir termasuk berdengkur, batuk, gangguan bunyi lain dan perubahan cahaya, sementara anda boleh mendapatkan bacaan suhu untuk malam itu apabila menyemak terus pada paparan pintar.

Apabila Health Connect menyegerakkan Fitbit dan Google Fit, yang kedua akan memaparkan graf kadar denyutan jantung anda daripada penjejak pergelangan tangan atau jam tangan pintar anda (Pixel Watch dalam kes ini). Anda akan mempunyai empat graf secara keseluruhan, yang lebih baik daripada perlu bertukar antara apl/skrin untuk menyemak data.

Walau bagaimanapun, pengalaman awal bukanlah yang paling lancar. Khususnya, pada Google Fit untuk iOS, saya melihat dua set sesi tidur (yang Google memberitahu kami bertujuan), tetapi ia tidak dilabelkan. (Anda boleh melihat data yang datang daripada Nest Hub berdasarkan kehadiran “gangguan” menggunakan mikrofon Nest Hub dan penderia lain.)

Sementara itu, pada Google Fit untuk Android, pengalamannya agak pelik kerana hanya satu sesi setiap malam muncul dalam tab Semak Imbas > Tidur > Waktu Tidur. Apl ini melabelkan asal data dengan sama ada “Fitbit” atau ikonnya. Halaman Fitbit menunjukkan “pergolakan” daripada Nest Hub, tetapi tidak menunjukkan fasa tidur daripada mana-mana sumber.

Sementara itu, kad ringkasan pada tab Laman Utama (cth. tempoh tidur terakhir dan tempoh tidur) akan menunjukkan sesi rakaman terakhir.

Ini berlaku menjelang rancangan Google untuk “menggabungkan Sleep Sensing ke dalam Fitbit Premium” tahun depan. Ini harus menunjukkan maklumat yang dikumpul daripada Nest Hub dalam apl Fitbit bersama-sama dengan data boleh pakai. Google Fit hari ini hanya menunjukkan graf HR bersama-sama dengan data lain, tetapi penyepaduan sebenar boleh melakukan sesuatu yang lebih maju dengan korelasi.

Sleep Sensing ialah ciri berbayar, jadi menarik untuk melihat pengalaman yang akan dialami oleh pemilik Nest Hub yang tidak mempunyai peranti Fitbit lain tetapi ingin menggunakan Paparan Pintar untuk penjejakan.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *