Google mengembangkan ujian prototaip AR ke Kanada


Pada bulan Ogos, Google memulakan ujian dunia sebenar model AR (Augmented Reality) di AS, dan kini berkembang di Kanada.

“Ujian berskala kecil” ini di tempat awam (berbanding dengan makmal dalam) termasuk prototaip “yang kelihatan seperti cermin mata biasa dengan paparan dalam kanta”, kamera dan mikrofon. Matlamatnya adalah untuk “memastikan ketahanan peranti, meningkatkan pengalaman pengguna dan meningkatkan kegunaan keseluruhan cermin mata pintar yang berpotensi.”

Pengalaman yang diuji termasuk terjemahan, transkripsi pertuturan dan navigasi:

Contohnya, menggunakan kamera untuk menterjemah menu di hadapan anda atau menunjukkan arah ke kedai kopi berdekatan dan tindanan realiti tambahan dalam barisan penglihatan anda.

Ujian bermula di AS Ogos lalu dan melibatkan “beberapa dozen Googler dan penguji yang dipercayai”. Pada bulan November, perkhidmatan realiti tambahan Google akan “melanjutkan ujian berskala kecil ini dengan pekerja Google terpilih di Waterloo dan Toronto, Kanada di bawah langkah privasi dan keselamatan yang sama yang diterangkan pada asalnya.”

Kawasan Kitchener-Waterloo yang terkenal ialah Focals marker North, yang telah diperoleh oleh Google pada tahun 2020. Ia juga menempatkan “pejabat penyelidikan dan pembangunan Google terbesar di Kanada”.

Mengenai privasi, LED mencatatkan apabila “data imej akan disimpan untuk analisis dan penyahpepijatan”. Google tidak membuat ujian di: sekolah, bangunan kerajaan, tapak penjagaan kesihatan, rumah ibadat, tapak perkhidmatan sosial, kawasan kanak-kanak (seperti sekolah dan taman permainan), tapak respons kecemasan, perhimpunan, protes dan tetapan lain yang serupa.

Pasukan Utara, yang telah bergabung dengan Google AR dan VR, sudah pasti mengusahakan cermin mata pintar. Pada I/O 2022, cermin mata Google Terjemah adalah serupa dengan Focals, walaupun tiada kamera. Sementara itu, syarikat itu juga sedang menguji terjemahan dengan Glass Enterprise, yang menawarkan perkakasan yang lebih lama tetapi lebih mantap.

Lagi tentang Google AR:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *