Ing China, Taksi Robot Wis Saingan Kanthi Taksi Biasa



Beijing

Ing Cinawis liwati taksi otonom nyopir dhewe, dilakokno dening perusahaan teknologi Baidu. Nyatane, miturut pratelan Baidu, taksi sing jenenge Apollo Go bisa bersaing karo taksi konvensional.

Miturut data kanggo kuartal kaping telu 2022, saben taksi otonomi Baidu ngrampungake rata-rata luwih saka 15 lelungan saben dina ing kutha Beijing, Shanghai lan Guangzhou. Jumlahe ora beda karo taksi biasa.

“Kanggo kawruh kita, angka iki cukup cedhak karo rata-rata perjalanan saben dina kanggo layanan taksi tradisional,” ujare CEO Baidu Robin Li. detikINET saka CNBC.

Minangka perbandingan liyane, rata-rata lelungan saben kendaraan taksi ing New York City ing September 2022 yaiku 12 kaping saben dina.

Ing wektu iki, taksi otonom Baidu Anyar bisa beroperasi ing wilayah pinggiran kutha sing ditemtokake. Mbok menawa ing mangsa ngarep, taksi iki bakal ngisi daya kaya taksi biasa, amarga ijin wis disetujoni dening pemerintah Beijing ing wilayah tartamtu.

Salah sawijining syarat kanggo taksi otonom ing China yaiku isih ana manungsa ing kursi sopir kanggo nyegah kedadeyan sing ora dikarepake. Nanging minggu iki, Baidu ujar manawa pamrentah Beijing wis nyetujoni uji coba 10 taksi otonomi supaya bisa digunakake dhewe.

Teknologi kendaraan Apollo Go pancen dirancang kanggo nduweni kemampuan otonom level 4, tegese bisa mlaku dhewe tanpa bantuan manungsa.

Baidu uga yakin yen ing mangsa ngarep, taksi otonom iki pancene entuk manfaat saka segi penghasilan lan ing tangan liyane, beya bisa luwih murah tinimbang tarif taksi tradisional saiki.

Nonton Video”Penemuan rover paling anyar NASA ing Mars
[Gambas:Video 20detik]

(fyk/fay)



Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *