iPad generasi ke-10 baharu mempunyai port USB-C yang lebih perlahan berbanding model lain


iPad generasi ke-10 baharu Apple dilengkapi dengan port USB-C yang lebih perlahan berbanding model iPad Pro, iPad Air dan iPad mini terkini.


Seperti yang dinyatakan dalam BucuMengkaji semula iPad baharu, yang dikeluarkan minggu ini, port USB-C peranti dihadkan kepada kelajuan USB 2.0 sehingga 480Mbps untuk pemindahan data. Ini bermakna walaupun dilengkapi dengan port USB-C, iPad generasi ke-10 mempunyai kelajuan pemindahan data yang sama seperti iPad generasi ke-9 dengan penyambung Lightning.

Semua model iPad lain dengan port USB-C mempunyai kelajuan pemindahan data yang lebih pantas. Model iPad Pro dengan cip M1 dan kemudiannya serasi dengan Thunderbolt 3 untuk kelajuan pemindahan data sehingga 40Gbps, iPad Air generasi ke-5 yang mampu memindahkan sehingga 10Gbps, dan iPad Air generasi ke-4 dan lebih baharu mengakses iPad mini untuk mempercepatkan kepada 5Gbps. yang kedua.

Saluran YouTube Max Tech menunjukkan port USB-C iPad baharu yang lebih perlahan dalam video di bawah:

Apple tidak menyebut port USB-C yang lebih perlahan pada halaman spesifikasi teknologi iPad baharu, tetapi kami telah mengesahkan secara bebas bahawa peranti itu terhad kepada kelajuan USB 2.0. Had ini mungkin tidak penting kepada kebanyakan pelanggan dalam pasaran sasaran iPad ini, tetapi maklumat yang masih penting boleh membimbing sesetengah pelanggan yang bergantung pada pemindahan wayar yang lebih pantas ke arah iPad mini atau iPad Air mereka. AirDrop juga merupakan pilihan untuk pemindahan wayarles yang lebih pantas.

iPad baharu bermula pada $449 di AS, manakala iPad mini dan iPad Air masing-masing bermula pada $499 dan $599.

Ciri baharu utama iPad generasi ke-10 berbanding model kemasukan sebelumnya termasuk paparan 10.9 inci yang lebih besar dengan bezel yang lebih tipis, tepi rata, cip A14 Bionic, port USB-C, butang kuasa Touch ID dan landskap. Kedudukan kamera FaceTime, sokongan 5G pada model selular, Wi-Fi 6 dan aksesori Folio Papan Kekunci Ajaib dua keping baharu dengan deretan kekunci fungsi. Peranti ini tersedia dalam warna biru, merah jambu, perak dan kuning.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *