iPhone 15 Ultra: Semua yang kita tahu setakat ini


iPhone 15 Ultra adalah perbincangan besar di bandar, kerana kebocoran dan khabar angin mencetuskan perbualan tentang Apple menambah kemasukan baharu pada barisan iPhone 2023nya — dan ia sudah pun menjadi iPhone paling mendalam dan paling mahal syarikat teknologi Cupertino itu.

Kini setelah model iPhone 14 dan iPhone 14 Pro telah dikeluarkan ke alam liar, kilang khabar angin mengalihkan tumpuannya kepada semua yang berkaitan dengan iPhone 15. Walaupun kita sudah jauh dari Apple melancarkan telefon pintar perdana generasi akan datang, sudah ada yang berbisik tentang apa yang akan dibawa oleh iPhone. Ultra misteri ke meja.

Ramai yang percaya ia akan menggantikan model iPhone Pro Max yang biasa, tetapi adakah model Ultra yang dikhabarkan akan menukar nama yang mudah atau menawarkan pelbagai ciri premium? Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang kami ketahui tentang iPhone 15 Ultra setakat ini.

Kebocoran dan khabar angin terkini iPhone 15 Ultra (kemas kini 29 Oktober)

Tarikh keluaran iPhone 15 Ultra dikhabarkan

Apple konsisten mengenai tarikh pelancaran iPhone, yang bermakna kita boleh mengharapkan untuk melihat barisan iPhone 15 pada masa yang sama kita melihat keluaran iPhone 14 pada tahun 2022.

Paparan iPhone 15 Ultra melalui 4RMD (Kredit imej: 4RMD)

Ini bermakna iPhone 15 Ultra mungkin akan dilancarkan pada September 2023, walaupun tarikh penghantaran mungkin ditarik balik – sama seperti bagaimana iPhone 14 Max muncul dua minggu kemudian daripada barisan iPhone 14 yang lain.

Memandangkan Apple Watch Ultra berjenama serupa diumumkan bersama Apple Watch Series 8 baharu, kemungkinan iPhone 15 Ultra akan mengikutinya dan tidak akan mempunyai acara pelancaran tersendiri. Sudah tentu, semuanya masih di udara, dan ia mungkin tidak dipanggil “Ultra” selepas semua.

Harga iPhone 15 Ultra

Setakat ini, khabar angin mengenai harga iPhone 15 Ultra jarang berlaku. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa petunjuk yang boleh disatukan.

Pertama, Apple tidak mengubah harga iPhone 14 berbanding barisan iPhone 13 tahun sebelumnya (baik, hanya di AS, iaitu). Kedua, jika iPhone 15 Ultra dijangka menggantikan model iPhone Pro Max, ia boleh dijual dengan harga yang sama. Oleh itu, kita dapat melihat bahawa 15 Ultra akan berharga sekitar $1099.

(Kredit imej: Laptop Mag)

Walau bagaimanapun, ini adalah model “Ultra” yang kita bicarakan. Kami telah melihat Apple Watch Ultra dan cip M1 Ultra menuju ke Mac Studio. Ini adalah produk Apple yang paling berkuasa dalam kategori mereka, dan datang pada harga yang tinggi. Jika ini berlaku, 15 Ultra dijangka mahal.

Apple Watch Ultra ialah jam tangan pintar paling mahal syarikat setakat ini. Bermula pada $799, itu adalah lonjakan harga $400 berbanding siri Apple Watch 8. Walaupun ia menawarkan senarai peningkatan berbanding model standard, sarung titaniumnya adalah salah satu sebab ia sangat mahal.

Dengan ini, iPhone 15 Ultra juga dilengkapi dengan casis titanium (lebih lanjut mengenainya kemudian) yang akan menaikkan harga. iPhone 14 Pro Max sudah bermula pada $1,099, dan melihat jurang harga Apple Watch Ultra, kita boleh khabarkan bahawa 15 Ultra adalah antara $1,500 dan $2,000.

Reka bentuk iPhone 15 Ultra

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *