James Cameron meledakkan filem 3D fad selepas kejayaan Avatar


James Cameron mengkritik perebutan untuk membuat filem 3D yang diteruskan selepas filem pertamanya gambar simbol Filem ini keluar pada tahun 2009. tuhan Kesan visual memperoleh banyak anugerah dan pujian, dan filem itu dilihat sebagai kejayaan 3D. Versi terkini telah terbukti berkesan tuhan Pemandangan yang menakjubkan apabila imej 3D muncul dari skrin, menyelami penonton dalam dunia Pandora dengan percetakan digital 4K baharu. tuhan sekuel yang ditunggu-tunggu, Avatar: Jalan Air, Ia juga dirakam untuk menghasilkan imej 3D. Penonton mendapat gambaran sekilas pada pemaparan 3D ini pada penghujung gambar simbol Tayangan semula, yang termasuk adegan ringkas daripada jalan air Dalam kredit seterusnya.

Paparan hari ini

manakala tuhan Filem 3D itu sendiri sangat dihargai, filem itu menyebabkan jumlah peniru yang mengagumkan. Walaupun pada awal perjalanannya, gambar simbol Dia mendapat pukulan hebat di box office, dengan ramai pengkritik mempromosikan imej revolusionernya. Selepas kejayaan ini, filem Hollywood memastikan untuk mengeluarkan hampir setiap filem blockbuster dalam 3D. Tiket 3D dijual dengan harga beberapa dolar lebih tinggi daripada tiket 2D mereka, dan untuk seketika, tiket itu agak popular. 3D diumumkan dalam treler dan poster untuk filem akan datang, kerana ia dilihat sebagai titik jualan penting untuk filem tersebut.

TOPIK BERKAITAN: Kredit Akhir Keluaran Semula Avatar: Semua rakaman Avatar 2 dijelaskan dan didedahkan

Dalam temu bual dengan The New York Times baru-baru ini, bintang Cameron dan Avatar Zoe Saldana menawarkan pendapat pedas mengenai post-gambar simbol arah. Apabila ditanya pendapatnya tentang kegilaan 3D Hollywood, Cameron menjawab:meletupkannya studio. Beliau seterusnya menerangkan perbezaan antara proses 3D yang dilaluinya dan kebanyakan filem Hollywood. Semasa Cameron merakam dengan kamera yang menghasilkan imej 3D semasa pengeluaran, beliau menyatakan bahawa kebanyakan operasi berikutnya inigambar simbol Produk 3D diputuskanPenukaran siaran 3-D“yang pada asasnya bermakna mereka menambah kesan 3D dalam proses pasca pengeluaran dan bukannya merakam dengan”Asalnya digubah oleh 3-D. Cameron berkata pasca-transformasi ialah 3D.Ia membuahkan hasil yang buruk, dengan pelakon Saldana menambah bahawa beberapa orang meletakkan komitmen yang sama ke dalam hologram yang menakjubkan seperti yang dilakukan Cameron. Lihat data penuh Cameron dan Saldana di bawah:

CAMERON Saya rasa studio telah berjaya. Hanya untuk menjimatkan 20 peratus kos pengarangan 3D, mereka melakukan pasca penukaran 3D, yang mengeluarkannya daripada tangan pembuat filem di set dan meletakkannya melalui beberapa pasca produksi yang menghasilkan hasil yang buruk. Saya rasa filem “Avatar” baharu akan menghidupkan semula minat terhadap filem 3D asal, yang secara peribadi saya fikir adalah cara yang betul untuk melakukannya. Saya katakan sama ada buat 3-D atau jangan buat 3-D, tetapi jangan cuba memukulnya selepas itu untuk mendapatkan bonus pada tiket.

SALDAÑA Dan lihat, adakah anda ingin membuat banyak wang, atau adakah anda ingin membuat sesuatu yang anda benar-benar banggakan yang akan bertahan dalam ujian masa?

CAMERON Adakah saya perlu memilih?

SALDAÑA Sungguh malang, tetapi orang ramai memilih mesin yang menjana wang, selepas penukaran. Dan bukan setiap pengarah seperti Jim, dengan tahap komitmen yang anda berikan. Itulah perbezaan antara projek yang hanya mendapat kejayaan besar dan sesuatu yang sangat istimewa, dan saya harap lebih ramai pengarah dapat memahaminya. Sekiranya mereka melakukan sesi latihan kecil [Directors Guild of America] …

Kamera akan memberitahunya!

Adakah Avatar 2 akan memulakan kitaran baharu pembikinan filem 3D?

Seperti yang ditunjukkan oleh perbincangan Saldana dan Cameron tentang trend ini di Hollywood, kenyataan Cameron menunjukkan nilainya kepada 3D sebagai bentuk seni. Manakala pengarah sebelum ini menyatakan keyakinannya terhadap Avatar 2 Walaupun kejayaan box office selama ini, strategi Cameron jelas bukan berdasarkan pulangan tunai semata-mata. Malah, daripada apa yang diterangkan oleh Cameron, proses 3D beliau mungkin menelan kos 20% lebih tinggi daripada proses pasca pengeluaran 3D beliau. Memandangkan Cameron sekali lagi membuat Pandora 3D dengan perkadaran legenda jalan airKitaran ini boleh diulang apabila pengeluar dan pengarah lain mendapat inspirasi daripada karya Cameron.

Kemungkinan kebangkitan 3D boleh disimpulkan dalam kejayaan Avatar: Jalan Air. Sekuel itu mengandungi kasut besar yang mesti diisi untuk menghampiri kejayaan 2009 gambar simbol Atau filem box office lain dari 2022, seperti Top Gun Maverick. Avatar: Jalan Air Ia lebih berkemungkinan menjadi kejayaan kewangan jika kejayaan terbitan semula adalah petunjuk. Berdasarkan analisis Cameron terhadap 3D, adalah menarik untuk melihat sama ada mereka yang mungkin mengikuti trend 3D sekali lagi akan mendengar apa yang Cameron katakan dan menggunakan pengarang asal 3D atau tunduk kepada nasib yang haus wang untuk menambah 3D dalam pasca pengeluaran.

Baca seterusnya: Masalah terbesar James Cameron dalam Avatar 2 (dan sebab ia akan berfungsi)

Sumber: The New York Times

Keluaran utamaSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *