Jio 5G mungkin telah dilancarkan secara senyap di Bangalore, apa yang kita tahu


Reliance Jio, pengendali telekomunikasi nombor satu India, mungkin telah melancarkan 5G secara senyap di Bangalore. Syarikat telekomunikasi setakat ini secara rasmi mengumumkan bahawa 5G telah mencapai bandar berikut – Kolkata, Chennai, Delhi, Mumbai dan Varanasi. Di Nathdwara, syarikat penerbangan itu mengumumkan Wi-Fi 5G, jadi ia bukan perkhidmatan mudah alih 5G. Tetapi kini, Jio boleh melancarkan 5G secara senyap di Bangalore. Bangalore ialah salah satu bandar terbaik di India, dan Bharti Airtel, pesaing utama Jio, baru-baru ini melancarkan rangkaian 5G di Terminal 2 Lapangan Terbang Bangalore. Dan agar tidak ketinggalan, Jio juga boleh menyasarkan bandar yang telah dicapai oleh Airtel dengan 5G.

Mengapa kami fikir Jio melancarkan 5G di Bangalore?

Menurut pengguna komuniti TelecomTalk Aravind BA, jemputan Jio 5G dihantar kepadanya melalui telefon pintarnya, Moto Edge 30 Pro. Menurut ulasan itu, pengguna menerima sokongan 5G selama dua hari melalui kemas kini OTA (over the air). Dalam foto yang dikongsikan itu, dapat dilihat tawaran alu-aluan Jio tersedia untuknya. Ambil perhatian bahawa TelecomTalk belum mengesahkan perkembangan secara bebas, dan syarikat itu juga tidak mengumumkan apa-apa secara rasmi tentang perkara ini.

TelecomTalk

Tetapi ia tidak akan mengejutkan sesiapa pun, walaupun Jio melancarkan tawaran alu-aluan 5G untuk pengguna di Bangalore. Pada masa ini, bukan setiap peranti Jio akan menyokong 5G. Selain itu, pengguna yang berminat dengan tawaran alu-aluan Jio perlu mengecas semula sekurang-kurangnya pelan Rs 239. Jio menggunakan 5G SA (berdiri sendiri) di seluruh negara dan mempunyai spektrum sub-GHz untuk 5G.

Kami akan mengemas kini cerita apabila lebih banyak perkembangan muncul mengenai topik ini. Sehingga itu, jika anda dari Bangalore dan turut menerima jemputan rancangan alu-aluan daripada Jio, beritahu kami dalam komen atau tag TelecomTalk di Twitter. Selain itu, pastikan telefon anda dikemas kini.

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *