Jokowi Ajak Kabeh Negara Bersaing: Salam, Nanging Saling Melawan Investasi


Merdeka.com – Presiden Joko Widodo (Jokowi) ngandhakake yen posisi saiki kabeh negara kanggo saingan. Miturut dheweke, saben negara ing ngarep katon apik sanajan saka mburi padha saingan.

“Posisi saiki kabeh negara kompetisi. Saingan karo siji liyane. Koyone ana rapat G-20, katon kaya salam, nanging kabeh padha saingan,” ujare Jokowi nalika mbukak sambutan. Rapat Koordinasi Nasional Banggakencana lan Pengurangan Stunting ing Auditorium BKKBN, Jakarta Timur, Rabu (25/1).

Kepala negara uga dadi tuladha ing negara-negara ASEAN. Kabeh padha koyone grapyak, sanajan padha perang liwat investasi lan teknologi. “Ing Asean dhewe, misale jek nampa salam, ya nyatane kita uga saingan. Berjuang kanggo investasi, teknologi, kabeh negara,” ujare.

Jokowi banjur ngomong babagan sumber daya manusia sing unggul. Dheweke nyengkuyung Badan Kependudukan lan Keluarga Berencana (BKKBN) supaya mbangun kulawarga sing berkualitas supaya SDM Indonesia bisa bersaing.

“Dadi tugas BKKBN ora gampang, mbangun kulawarga sing berkualitas ora gampang, nanging aku yakin 1,2 yuta warga BKKBN ditambah karo asistene bisa nindakake. Tegese sumber daya manusia kang unggul minangka kunci pembangunan nasional. daya saing,” pungkase. [azz]

Waca uga:
Menteri Bahlil: Mudhunake rega mati
Menteri Bahlil: Peraturan Singapura apik banget, kita kudu sinau
Clash at PT GNI Morowali Utara, Minister Bahlil: Being a Material for Employee Evaluation
Malaysia Mlebet Dhaptar 5 Negara Investasi Utama ing Indonesia, Apa Luwih Sugih?
Ing Njaba Pulo Jawa, Realisasi Investasi ing Njaba Jawa Tekan Rp 164,2 Triliun
Realisasi Investasi 2022 Tekan Rp 1.207 Triliun, Nyerep 1.303.001 Tenaga Kerja





Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *