Kata-kata terakhir Rick membuktikan kepada Shin bahawa hanya dia yang boleh menyelamatkan manusia


manakala mati bangun Menampilkan senarai mangsa penjahat yang terselamat dan wira kegemaran peminat, hati dan jiwa buku komik tentang kiamat zombi ialah Timbalan Syerif Rick Grimes. Rick mungkin telah melakukan beberapa tindakan yang boleh dipersoalkan sepanjang siri ini, tetapi tidak ada orang lain yang boleh membawa manusia melalui kekacauan dan kematian dan ke hari esok yang baharu.


Lengkok pertama the walking Dead Rick bangun seorang diri daripada koma di hospital, selepas terkena tembakan yang hampir maut. Menemui dirinya dalam dunia asing yang dipenuhi dengan zombi, Rick mesti cepat belajar mengemudi persekitaran dan pengembaraan baharunya ke bandar Atlanta, tempat dia bertemu semula bukan sahaja dengan isterinya Laurie dan anak lelakinya Karl tetapi dengan bekas pasangannya Shane. Shane memastikan keluarga Rick dilindungi semasa Grimes berada dalam keadaan koma dan terlibat secara romantik dengan Laurie untuk masa yang lama. Malangnya, kepulangan mendadak Rick menandakan berakhirnya sebarang hubungan cinta jangka panjang dengan Laurie, yang membawa kepada Shane memasuki lingkaran ke bawah yang memuncak dengan mengarahkan pistolnya ke Grimes. Campur tangan Karl, bersenjatakan pistol, yang menyelamatkan nyawa Rick dan seolah-olah menamatkan Shane.

Paparan hari ini

BERKAITAN: The Walking Dead: Membunuh Zombi Pertama Rick Sepatutnya Lebih Gelap

Walau bagaimanapun, Robert Kirkman dan Charlie Adlard the walking Dead #15 Rick kembali ke kubur Shane, selepas dia mendapati bahawa manusia akan hidup semula sebagai zombi apabila mereka mati tidak kira bagaimana mereka mati. Semasa menggali kubur Shane dengan agak mudah, Rick dengan santai menunggu Shane itik tempang bangkit. Kepulangan Shane mengesahkan syak Grimes bahawa mana-mana manusia yang tinggal akan kembali sebagai zombi selepas kematian awal mereka, kecuali tembakan atau tikaman di otak. Sebelum menembak bekas kawan baiknya sekali lagi, Rick menjelaskan bahawa dia tidak tahan dengan kemungkinan terperangkap di bawah tanah, dan tertanya-tanya jika dia akan menawarkan pelepasan yang sama jika kedudukan mereka bertukar. Rick memberi kawannya belas kasihan kematian terakhir tetapi dia menjelaskannya, “Saya tidak akan menguburkan kamu lagi, anak lelaki *****,” Ia menunjukkan bahawa rasa tanggungjawabnya terhadap bekas teman lelakinya semakin hilang.


Rick mengimbangi empati dan kekejaman

Kembalinya Rick untuk menurunkan versi zombi seorang bakal pembunuh memberitahu pembaca dengan tepat apa yang menjadikan Rick Grimes seorang pemimpin yang ideal. Walaupun dengan sekumpulan banduan yang berpotensi berbahaya di dalam Grimes dan pangkalan baharunya yang terselamat, Kemudahan Pembetulan Meriwether, Rick tidak merasakan kewajipan moralnya kepada Shane boleh menunggu. Shane mungkin mahu membunuh Rick, tetapi dia juga melindungi keluarganya apabila ia penting. Walau bagaimanapun, Rick tidak berkhayal bahawa Shane masih lelaki yang dikenalinya sebelum kejatuhan tamadun – dia tidak menyatakan kasih sayang, sebaliknya menghormati kemanusiaannya.

Rick mencatatkan rasa tanggungjawab tanpa meromantikkan gerak isyarat yang tidak berguna, mengubahnya menjadi pemimpin yang sempurna untuk melihat manusia melalui kiamat zombi. Kemanusiaan Rick menghalangnya daripada menjadi zalim seperti Negan atau Raja, dan mewujudkan ikatan yang kuat dengan kumpulannya dan keyakinan sebenar terhadap kepimpinannya. Bagaimanapun, dia juga sinis dan cukup praktikal untuk menahan diri daripada diletakkan dalam bahaya oleh idealisme tulen. Rick melalui masa-masa gelap dan melakukan perkara-perkara yang mengerikan untuk terus hidup, tetapi akhirnya perangainya berfungsi sebagai pelan tindakan untuk manusia bergerak ke hadapan, dan menjadi tokoh legenda selepas membebaskan Komanwel daripada kerajaan fasisnya.

Orang lain boleh terselamat daripada kiamat zombi, tetapi hanya sedikit yang boleh menjadi kejam dan cukup berhati-hati untuk memastikan orang mereka hidup semasa juga Memiliki prinsip dan kemanusiaan untuk membentuk masyarakat yang berbaloi untuk didiami. Kata-kata terakhir Rick kepada Shane – mengaku hutangnya, tetapi tidak pernah melupakan dosanya – menunjukkan dengan tepat mengapa dia adalah satu-satunya pemimpin yang benar-benar boleh menyelamatkan manusia dalam setiap erti kata. the walking Dead.

SETERUSNYA: The Walking Dead Deluxe Mendapat Tujuh Varieti Kulit Menakjubkan untuk Edisi Ke-50Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *