Kemas kini apl Apple TV menyukarkan untuk menonton rancangan dan filem andaTerdapat sedikit perubahan tetapi ketara pada apl Apple TV yang kini dilancarkan, yang meletakkan kandungan yang disyorkan di atas rancangan TV dan filem yang telah anda tonton.

Apl penerima Apple TV pada masa ini mengumpul kandungan yang anda nikmati pada beberapa perkhidmatan penstriman dalam baris “Seterusnya” dalam halaman utama Tonton Sekarang. Ia adalah baris teratas dalam antara muka dan membolehkan penonton menyambung dengan mudah dari tempat mereka berhenti atau memulakan episod seterusnya.

Walau bagaimanapun, dalam perubahan yang sedang diperhatikan oleh beberapa pemilik Apple TV, syarikat itu telah menolak ini memihak kepada baris kandungan premium (sebelum ini dikenali sebagai What to Watch) yang mengutamakan kandungan yang dicadangkan daripada perkhidmatan yang anda langgan. Sudah tentu, bukan semua kandungan Apple TV+ ditolak oleh baris premium, dengan kandungan daripada HBO Max, Hulu dan banyak lagi.

Walaupun ia adalah perubahan kecil, perlu diperhatikan bahawa apl Apple TV ialah platform utama terakhir untuk mengutamakan kandungan pengguna, berbanding semua perkara yang ditolak. Itulah perkara yang dikemukakan oleh Jon Maddox, yang mencipta apl Saluran untuk Apple TV, yang menyedari perubahan itu (melalui 9to5Mac).

Tidak semua pemilik Apple TV melihat perubahan itu, termasuk yang ini, jadi ada kemungkinan Apple hanya akan menguji ini dengan bilangan pengguna yang terhad, atau perlahan-lahan melancarkan ciri tersebut di seluruh pangkalan penggunanya.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *