Kemas kini Samsung Oktober 2022 dilancarkan ke peranti Galaxy


Samsung baru-baru ini telah bekerja dengan kemas kini peranti untuk beberapa telefon. Kemas kini keselamatan Oktober 2022 sedang dilancarkan ke beberapa telefon Samsung Galaxy dan juga beberapa tablet.

Kemas Kini Keselamatan Samsung Oktober 2022 – Inilah Yang Baharu:

Tiada butiran dikeluarkan mengenai buletin kemas kini keselamatan Android terbaharu, tetapi kami menjangkakan ia akan berubah dalam beberapa hari akan datang apabila peranti Pixel mengejar ketinggalan — biasanya pada hari Isnin pertama setiap bulan. Samsung masih belum mengemas kini penjejaknya untuk telefon pintar Galaxy, tetapi berkemungkinan ia akan dikemas kini tidak lama lagi.

Sesetengah peranti Samsung Galaxy adalah sebahagian daripada program beta One UI 5.0, yang bermaksud perisian tegar Android 13 sudah hampir tersedia.

Peranti dengan Kemas Kini Keselamatan Samsung Oktober 2022

Seperti yang sering berlaku, gergasi teknologi Korea mempunyai pendekatan yang agak konsisten untuk kemas kini. Peranti Galaxy terkini dan terhebat seperti siri S biasanya dikemas kini terlebih dahulu. Walaupun ini tidak selalu berlaku, ia nampaknya benar.

Senarai ini akan menyertakan nota tentang tempat kemas kini pertama kali muncul dan jika ia juga tersedia di AS. Seperti biasa, penambahan terkini akan diserlahkan dalam huruf tebal.

Siri Galaxy S

Seharusnya tidak mengejutkan sama sekali bahawa siri Samsung Galaxy S22 adalah yang pertama menerima kemas kini keselamatan Oktober 2022. Sebagai telefon pintar tidak boleh lipat unggulan Samsung, ia dijangka dan mungkin dijangkakan. Pada penghujung September, Samsung mengeluarkan tampung keselamatan terbaharu untuk siri S22 di kawasan terhad. Kemas kini mungkin berlaku di lebih banyak wilayah apabila kita memasuki bulan Oktober.

Hanya beberapa hari kemudian, kemas kini versi tertutup siri Galaxy S21 bermula. Tampung keselamatan Oktober 2022 telah pun melanda telefon Verizon di AS. Tampalan terbaharu sering melanda pasaran global, jadi ini adalah perubahan rentak yang bagus. Mereka yang menggunakan Xfinity Mobile juga mula melihat kemas kini Samsung Oktober pada keseluruhan siri Galaxy S21 menurut SamMobile.

Walaupun secara teknikalnya sebahagian daripada siri S21, Galaxy S21 FE telah dilancarkan hanya sebulan sebelum S22. Ini bermakna dia berada dalam kedudukan pelik untuk menjadi sebahagian daripada kumpulan 2022 sementara masih mempunyai kaki dalam generasi sebelumnya. Walau bagaimanapun, ia masih dikemas kini serta-merta dengan model India kini mula mendapat tampung terkini.

  • Galaxy S21 / S21 + / S21 Ultra – G991USQS5CVI8 (pertama kali diperkenalkan di AS)
    • Tersedia di AS: Verizon dan Xfinity Mobile
  • Galaxy S21 FE – G990EXXU3CVI8 (Pertama kali diperkenalkan di India)
  • Galaxy S22 / S22 + / S22 Ultra – S90xBXXS2AVI7 / S908EXXS2AVI7 (Pertama kali diperkenalkan di Eropah / Asia)

Bagaimana untuk menyemak OTA terkini pada peranti Galaxy anda

Jika peranti Samsung anda telah dikemas kini, tetapi tampung Oktober tidak sampai kepada anda secara peribadi, anda boleh cuba mengemas kini secara manual. Cuma buka apl Tetapan, ketik Kemas Kini Perisian, dan pilih Muat turun dan Pasang.

Artikel ini pertama kali diterbitkan pada 30 September dan terkini dikemas kini pada 3 Oktober.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *