Ketik Kembali kini boleh dilakukan pada telefon Samsung Galaxy terpilih


Semasa melancarkan Android 13 ke peranti Galaxy, Samsung memperkenalkan ciri baharu dengan salah satu modul Good Locknya. Ciri ini membolehkan telefon Samsung Galaxy memanfaatkan Back Tap, ciri yang terdapat dalam barisan Pixel Google.

Ketik Belakang ialah ciri yang sangat kemas yang mempunyai bekas penggunaan yang berbeza untuk semua orang. Secara praktikalnya, mengetik dengan cepat pada bahagian belakang peranti anda akan melakukan tindakan khusus yang anda tentukan. Prosedur ini biasanya terdiri daripada membuka aplikasi, seperti kamera atau aplikasi penstriman muzik kegemaran anda. Pada telefon Google Pixel, anda boleh mengakses lampu suluh anda dengan mudah dengan ketik dua kali pantas.

Kini, ciri Back Tap ini akan datang ke telefon Galaxy dengan modul Good Lock baharu Samsung yang dipanggil RegiStar (melalui Polis Android). Modul ini memberi anda akses yang lebih mudah sedikit kepada tetapan yang lebih tepat pada peranti anda, seperti Ketik Belakang dan ciri suis sisi baharu.

Antara tindakan yang boleh anda lakukan adalah beberapa tindakan yang sangat berguna. Diakui, pintasan kekunci sisi lebih berkuasa dan menawarkan lebih banyak pilihan, walaupun memilih Back Tap masih sangat berguna. Berikut ialah beberapa rutin tekanan belakang yang boleh anda lakukan:

  • Ambil tangkapan skrin dan kongsikannya
  • aktifkan google assistant
  • Mulakan pop timbul
  • Buka aplikasi
  • Tunjukkan pemberitahuan
  • Tunjukkan apl terbaharu
  • butang belakang

Untuk mengakses RegiStar beta baharu, pengguna mesti menggunakan Android 13 – One UI 5.0 – dan menggunakan telefon Galaxy yang mampu Ketik Belakang. Buat masa ini, ini kelihatan seperti siri Galaxy S22 dan pilih peranti Lipat dan Flip. Pada masa ini, Fold 4 dan Flip 4 tidak dapat menjalankan versi terbaharu Android 13, walaupun versi beta tersedia.

RegiStar tersedia untuk dimuat turun melalui Galaxy Store jika peranti anda layak pada masa ini.

Lagi tentang Galaxy:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *