Mario + Rapids: Percikan Harapan


Mario + Rapids: Percikan Harapan Ia adalah pengenalan mesra kanak-kanak kepada permainan strategi berasaskan pasukan, dapat mengajar pemain muda tentang pokok kemahiran dan bahasa permainan berbeza yang akan diteruskan dalam kehidupan mereka untuk bermain. Pohon kemahiran ini mungkin mudah, tetapi memilih kemahiran yang betul berhampiran permulaan permainan akan membolehkan setiap watak untuk bersinar di medan perang dan mencapai potensi penuh mereka. Watak membuka kunci kemahiran semasa mereka naik tahap, dan memperoleh satu prisma kemahiran untuk dibelanjakan pada setiap watak. Apabila tahap meningkat, masa menunggu antara gergaji kemahiran juga akan meningkat, memberikan pemain satu lagi sebab untuk membuat pilihan bijak menggunakan gergaji yang mereka miliki.

Paparan hari ini

Pada permulaan permainan, pemain mempunyai Mario, yang tidak lagi diperlukan untuk berada dalam pasukan, Princess Peach, Luigi, Rapid Mario, Rapid Peach, dan Rapid Luigi. Watak-watak ini membawa sesuatu yang berbeza untuk setiap pertempuran dengan senjata unik atau gaya mereka sendiri, seperti Ekzos Rabbid Luigi. Setiap watak mempunyai empat pokok kemahiran: kesihatan, pergerakan, kerosakan kritikal dan teknik (dengan yang kelima dibuka kemudian). Panduan ini memberi tumpuan kepada kemahiran yang pemain mesti beli menggunakan lima gergaji kemahiran pertama watak-watak ini.

BERKAITAN: Mario + Rabbids Sparks Of Hope membuktikan bahawa gaya permainan klasik tidak mati


Kemahiran terbaik Mario

Mario Brothers mencerminkan satu sama lain dalam pelbagai cara sepanjang francais dan dalam percikan harapanSenjata dan teknik mereka agak serupa. Kedua-duanya mempunyai senjata jarak jauh dan teknik mereka menyasarkan mana-mana watak bergerak dalam jarak. Walau bagaimanapun, Mario dapat menyasarkan berbilang musuh dengan dua pistolnya, jadi tumpuannya pada awalnya adalah pada pokok kemahiran senjata itu. Empat daripada lima gergaji kemahiran pertama boleh membeli dua peningkatan penuh Mario untuk peluang serangan kritikal dan julat senjata. Jawatan kemahiran terbarunya digunakan untuk meningkatkan luncuran, jadi dia boleh meletakkan dirinya dengan lebih baik di sekitar medan perang.

Kemahiran terbaik Puteri Peach

Seorang gadis Mario dalam kesusahan kini menggunakan senapang payung untuk percikan harapan, AKA Boom-Brella, yang memberikan lebih banyak kerosakan apabila anda lebih dekat dengan musuh. Walau bagaimanapun, mekaniknya yang paling menarik ialah halangan pasukan, yang dibincangkan sebagai salah satu daripada banyak kebolehan istimewa menarik yang didedahkan dalam permainan semasa peringkat pratonton. Penghalang pasukan menyekat beberapa serangan yang sama dengan jumlah caj. Permainan Peach memfokuskan untuk mendekati sebilangan besar musuh dan sekutu, jadi perspektif kemahiran pertamanya masuk ke dalam rangsangan yang merayap. Jawatan kemahiran seterusnya akan meningkatkan julat halangan pasukan, tetapi pemain mesti mengekalkan tiga jawatan kemahiran seterusnya untuk membeli bayaran lain untuk teknik mereka. Lebih banyak caj yang dibawa oleh watak, lebih bersedia mereka untuk memasuki kawasan sesak dan mengalahkan musuh.

Kemahiran terbaik Luigi

Sama seperti Luigi memainkan peranan sokongan dalam kehidupan abangnya, dia juga menggunakan senjata sekunder tradisional; Sharpshooter, busur hebat yang menembak bolt kuat ke arah musuh seperti Giant Wildclaw. gayanya dalam percikan harapanWalaupun ia berkongsi pencetus dan kesan yang sama seperti Mario, ia secara semulajadi memberikan 20% lebih banyak kerosakan, yang menjadikannya penting untuk terus mengukuhkan kemahiran. Tembakannya yang sangat fokus bermakna dia memerlukan pelbagai kemahiran untuk menjadikannya lebih daripada sekadar kuda poni. Luigi memberikan lebih banyak kerosakan lebih jauh dari sasaran, jadi pemain boleh mengabaikan kesihatan rendah dan pokok kemahiran pergerakannya buat masa ini. Sebaliknya, mereka harus meningkatkan sepenuhnya output kerosakan teknik Steely Starenya. Ini mengikuti satu peningkatan kerosakan kritikal kepada Sharpshooter, manakala dua prismatik kemahiran terakhir disimpan untuk mengurangkan tempoh bertenang Steely Stare.

Kemahiran Terbaik untuk Rapid Mario

Rabbid Mario adalah peninju seperti Doomfist dari Pantau 2, dengan dua sarung tangan yang merosakkan pada jarak dekat. Dia perlu melepasi arena dengan cepat percikan harapan Dan melenyapkan blok musuh dengan satu serangan. Ini bermakna tumpuannya adalah pada pokok kemahiran senjata dan pergerakan. Pemain mesti menghabiskan penglihatan kemahiran pertama mereka untuk meningkatkan julat pergerakan Rabbid Mario, supaya dia boleh mencapai blok musuh ini. Peluang kritikalnya untuk memukul harus setinggi mungkin dengan dua prisma kemahiran lain, dengan harapan bahawa salah satu daripada tiga gelombang yang dipanahnya akan memberikan kerosakan yang besar. Dua prisma kemahiran terakhir meningkatkan kerosakan yang dilakukan oleh gauntlet.

BERKAITAN: Mario + Rabbids DLC Membuktikan Ubisoft Tidak Melupakan Rayman Sepenuhnya

Kemahiran Terbaik untuk Peach Rapid

Rabbid Peach menggabungkan estetika comel seorang puteri dengan kegilaan yang meletup percikan harapanIa menghantar peluru berpandu tanpa menghiraukan penutup separa dan membunuh musuhnya. Keupayaan untuk mengabaikan penutup separa adalah pengubah permainan, yang bermaksud pemain boleh meluangkan masa untuk meningkatkan keupayaan penyembuhan mereka. Pada peringkat awal permainan, pemain tidak akan mempunyai banyak Super Mushroom untuk menyembuhkan diri mereka sendiri, yang bermaksud bahawa jika watak itu menghadapi masalah, hanya Rabbid Peach boleh menyelamatkan mereka. Jawatan kemahiran pertama Rabbid Peach sepatutnya menuju ke arah meningkatkan luncuran, supaya anda boleh lebih dekat dengan sekutu yang memerlukan penyembuhan. Kesan penyembuhan mesti ditingkatkan dengan gergaji kemahiran, diikuti dengan lompatan penyembuhan, yang membolehkan Rabbid Peach merawat sekutu dalam jarak 5 meter apabila turun dari gelongsor buat kali pertama pada setiap pusingan. Lompatan ini akan berguna nanti apabila menentang bos ketiga, Bedrock.

Kemahiran Terbaik untuk Luigi Rapid

Rapid Luigi mungkin boleh menyasarkan tiga musuh dengan senjatanya percikan harapanTetapi gaya ekzosnya yang membuatkan dia menonjol daripada orang ramai. Dia boleh melemahkan musuh berdekatan dengan teruk, melindungi rakannya daripada orang ramai dan bos yang berkuasa. Langkah yang mengubah permainan ini bermakna gergaji kemahiran awalnya masuk ke dalam Pokok Kemahiran Teknologi. Jawatan kemahiran pertama harus digunakan untuk mengurangkan masa bertenang ekzos, manakala yang seterusnya harus dibelanjakan untuk meningkatkan julat. Pemain mesti menggunakan pos kemahiran ketiga untuk meningkatkan luncuran, jadi Rabbid Luigi boleh menghubungi sekutunya yang memerlukan, tetapi dua yang terakhir mesti disimpan untuk menaik taraf keseluruhan julat Ekzos.

Apabila kos kemahiran meningkat dan berkembang, pemain perlu menyusun strategi sama ada untuk menyimpan jawatan kemahiran baharu untuk naik taraf mahal atau membeli pilihan termurah. Walaupun lebih banyak watak akan menyertai pasukan semasa permainan diteruskan, seperti Rabbid Rosalina muncul semasa melawan Midnite, enam watak asal mesti kekal fokus untuk mengembangkan binaan awal mereka sebelum menggunakan gergaji kemahiran pada kebolehan yang kurang penting. setiap wira masuk Mario + Rapids: Percikan Harapan Direka bentuk untuk membawa permainan baharu kepada permainan, pemain boleh menikmati menggunakan setiap satu daripada mereka untuk potensi penuh mereka dengan pilihan kemahiran yang betul.

Seterusnya: Pratonton Mario + Rapids Sparks of Hope: Mario Rapid GalaxySource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *