Menaik taraf Siri boleh mengubah cara kami menggunakan Apple TV selama-lamanyaPemain media Apple TV akan menerima kemas kini yang akan membolehkan Siri mengecam suara pengguna individu, membolehkan kandungan disesuaikan mengikut arahan.

Pengecaman suara akan memudahkan anda menukar profil Apple TV, memainkan senarai main peribadi pengguna dan menerima cadangan video selaras dengan tabiat tontonan anda.

Ia adalah ciri yang sudah ada pada pembesar suara HomePod, dan sangat bagus untuk melihat Apple membawanya ke peranti tvOS dalam beta pertama tvOS 16.2. Pertama dikesan oleh Hakim Sigmund (melalui 9to5Mac)

Memandangkan suara pengguna hampir pasti akan dikaitkan dengan iPhone pendamping, memandangkan kawalan suara Siri sudah terbina dalam, suara itu akan dikenali secara automatik tanpa melalui proses persediaan.

Dalam nota keluaran, Apple berkata, “Siri boleh mengecam suara anda untuk menukar profil, memainkan muzik atau membuat cadangan video yang diperibadikan. Jika Apple TV anda berada di rumah anda atau ia ditambahkan ke rumah anda kemudian, profil suara Siri anda akan dipautkan daripada iPhone di rumah anda supaya Siri boleh mengecam suara anda pada Apple TV itu dan mana-mana peranti berdaya Siri semasa atau akan datang di rumah anda.”

Apple juga mengatakan bahawa Siri pada Apple TV sedang direka bentuk semula dan pengguna hanya boleh bertanya “Siri apa yang perlu ditonton” dan menerima cadangan yang diperibadikan untuk menonton. “Reka bentuk Siri yang lebih padat pada Apple TV membolehkan pengguna melihat hasil dengan cepat tanpa meninggalkan tindakan pada skrin,” kata Apple.

Ciri ini nampaknya tidak berfungsi pada masa ini, tetapi terdapat banyak masa untuk menyelesaikannya sebelum Apple mengeluarkan tvOS 16.2 dalam beberapa minggu dan bulan akan datang.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *